5-11 Ekim tarihleri arasında her yıl geleneksel olarak kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda yapılan törende çeşitli spor gösterileri yapıldı. Etkinliklerin hafta boyunca devam edeceği belirtilirken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel pandemi nedeniyle etkinlikleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi coşkulu kutlanamadığını ifade etti.

Etkinlik hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel şunları söyledi: "Her yıl geleneksel olarak 05-11 Ekim tarihleri arasında kutlanan amatör spor haftası programında tekrar sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Bütün dünya ile birlikte ülkemizde de yaşanan pandemi nedeniyle geçtiğimiz senelere kıyasla bu sene aynı coşku ile kutlayamamanın büyük üzüntüsü içerisindeyiz.

Sporcu kardeşlerimizi burada görmek, bizimle birlikte olduklarını hissetmek bizler için en büyük sevinç kaynağıdır. Geçtiğimiz senelere oranla spora aktif olarak gelen kardeşlerimizin sayısında azalma olsa da, antrenör arkadaşlarımızın ve Spor Şube Biriminde görev alan arkadaşlarımızın gayretli çalışmaları neticesinde yapılan programlarla birlikte çalışmalarımız devam etmektedir. Herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmediği gözle görülür ölçüde önemliydi. Özellikle atletizm branşında sporcularımız antrenmanlarına düzenli olarak katılım sağlayarak, gerek ulusallar arası, gerekse ulusal düzeyde yarışmalarda boy göstererek Zonguldak olarak yüz akımız olmaya devam ettiler.

Buradan Amatör Spor Kulüpleri Zonguldak Şubesi Başkanına, antrenörlerimize ve yarışmalara katılan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de tesisler de görev alan arkadaşlarıma etmek istiyorum. Antrenör ve sporcularımızın antrenmanları aksamaması adına yapmış oldukları özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı. Tesislerimizi her daim temiz ve dezenfekte şekilde tuttukları için antrenör ve sporcu kardeşlerimi adına da her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İlimize 2020 yılı içerisinde tesisler açısından ciddi manada yatırımlar söz konusu oldu. Daha önce yapılan tesislerimizin bakım onarımı olsun, yeni açılacak branşların tesislerin tamamlanması noktasında 2020 yılı içerisinde 114 milyonluk bir yatırım söz konusu olmuştur.

Bu da sporcu kardeşlerimizin çalışmalarını yapabilmesi noktasında bizim önemli olan durumlardandır. İnşallah kısa zamanda pandemi sürecini atlatarak buraların cıvıl cıvıl, çoşkulu günlerine dönmesi en büyük arzumuzdur. Geçtiğimiz yıla göre Zonguldak İlinin nüfusuna oranla yüzde 35 gibi bir rakamla spor yapma potansiyelimiz var. Bu bahsettiğimiz rakamlar çok ciddi rakamlar, inşallah bunlarında üzerine daha fazla çıkmak en büyük amaçlarımızdandır.

Hep birlikte el ele vererek daha güzel günleri hep birlikte göreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle emek veren tüm arkadaşlarıma ve siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.