Zonguldaklı Judocular, Bayburt'ta gerçekleştirilen 15. Karadeniz Judo Şampiyonası'nda büyük başarı elde ettiler. Şampiyona sonunda Zonguldak 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile şampiyonayı taçlandırdılar. 12-13 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonaya Karadeniz illerinden yaklaşık 300'e yakın sporcu katıldı. Zonguldak kafilesi ile Judo Baş Antrenörü Metin Aydoğan ve Metin Sönmez nezaretinde turnuvaya katıldı.

Turnuvayı değerlendiren Judo Baş antrenör Metin Aydoğan, Zonguldak ilini en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyerek, " 12 sporcu ile katıldığımız turnuva da 11 sporcumuz 4 altın 3 gümüş 4 bronz madalya alarak büyük bir başarı gösterdi. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek şehrimize madalya ile dönmenin gururunu yaşadık. İnşallah daha çok çalışarak daha iyi başarılar elde edeceğiz. Bizlere destek veren Judo il temsilcimiz Kemal Çebi ve Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Karayılmaz'a teşekkür ediyoruz. Zonguldak'ta Judo sporunun her geçen gün gelişimi için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz "dedi. (Haber: Ender Yüksel)

Dereye giren sporcular şu şekilde;

Süper Minik Erkek

26 Kg Emirhan Ekmekçi 1., 30 Kg Duhan Musap Tüneci 1.

Süper Minik 32 Kg

Tuğba Akyel 1., Almina Mumcu 2., Asude Dülgeç 3., 35 Kg Gizem Aksu 1.

Minik Bayanlar 32 Kg Ebru Dülgeç 3., 36 Kg Irmak Demirci 3., 48 Kg Aylin Çapri 3., 52 Kg Dilara Ulama 2., +57 Kg Elif Ekmekçi 2.

Editör: Pusula Gazetesi