5-8 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen 11-12 yaş Ulusal Gelişim Projesi Türkiye finallerinde Zonguldak Yüzme Kulübü sporcusu Benay Okyay 50 metre ve 100 metre serbest Sitilinde yapmış olduğu A1 barajları ile Zonguldak'a bronz madalya kazandırdı.

Ankara'da yapılan Final yarışları öncesi Zonguldak Yüzme Kulübü sporcuları ve tüm Türkiye'deki kulüplerin sporcuları 2018 Ekim ayı itibari ile bugüne kadar büyük mücadele vermişler. Bu serüven ortalama 2 bin kulüp ve 10 bin sporcu ile Türkiye'nin tüm illerinde start aldı. 2019 Aralık ayına gelindiğinde ise geriye sadece 202 kulüp ve bin 300 sporcu kaldı.

Zonguldak'ı temsil eden Zonguldak Yüzme Kulübü yapmış olduğu büyük mücadele sonucu içlerinde Galatasaray, Fenerbahçe, ENKA gibi büyük Kulüplerin aralarında yer almayı başardı.

Bununla yetinmeyen Zonguldak Yüzme Kulübü 50 metre ve 100 metre serbest teknik yarışlarında sporcusu olan Benay Okyay ile A1 barajı geçerek bronz madalya almayı hak kazandı.

Zonguldak Yüzme Kulübü yönetimi konu hakkında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: "Bu sürecin dün, bugün ve yarın çok zor olduğunu belirtirken bu başarıları elde etmek adına velisi ile antrenörü ile sporcusuyla büyük mücadeleler verildi.

Alt yapı sorumlusu Pınar Yiğit ve Yunus Emre Özer' i , Kara antrenörü Yunus Emre Duman'ı ve Baş Antrenör İlker Buğra Kubilay sporcuların üst düzey başarılara ulaşmaları adına kendilerini her gün geliştirerek Zonguldak'ı yüzme sporunda Milli Takım seviyesine ulaştırmak hedefleniyor.

Bu yolda Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel'e, İlçe Müdürü Önder Keskin'e, spor servisinde ve havuzda hizmet veren tesis çalışanlarına bize havuzda sağlıklı çalışma imkanları sundukları için teşekkür ederiz"

Editör: Pusula Gazetesi