Türkiye Yüzme Federasyo'nun 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Vize Yarışları 16 - 17 Şubat 2019 tarihleri arasında Gebze'nin yanı sıra 22 - 23 Şubat 2019 tarihleri arasında ise Zonguldak'ta gerçekleştirildi.

Türkiye Yüzme Federasyonu 11-12 yaş Ulusal Gelişim Vize Yarışları kapsamında 16 - 17 Şubat 2019 tarihleri arasında Gebze'de 17 baraj elde eden Zonguldak Yüzme Kulübü, 22 - 23 Şubat 2019 tarihinde Zonguldak'ta yapılan yarışlarda 5 baraj yaparak toplamda 22 baraj geçti. Zonguldak Yüzme Kulübü'nün kuruluşundan bu yana en büyük başarısı olan bu dereceler Zonguldak'ta da taktir topladı.

Bu önemli başarının ardından Zonguldak Yüzme Kulübü'nden yapılan açıklama ise şöyle: "Sporcularımız 2018 de yapılan bu ulusal yarışlarda sadece 3 baraj geçebilmişti. Gelişen havuz imkanları ve kara çalışması olanaklarının sağlanması ile başarılarda da bir yıl içerisinde çok yüksek oranda olumlu değişimler olmuştur. Bu değişimlerde kulübümüzü ve sporcularımızı daha büyük hedeflere doğru sürüklemektedir. Öncelikli hedeflerimiz ise sporcularımızı ülkemizin spor bursu veren Koç, Galatasaray ,ENKA gibi büyük okullara taşıyabilmek ve bakış açılarını geliştirmektir. Her zaman dediğimiz gibi spor sadece spor değildir. Bu yolda emek sarf eden tüm sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik eder, sporcu velilerini emeklerinden dolayı kutlar, antrenmanları yapma imkanı sunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve tüm Gençlik Spor ailesine teşekkür ederiz"

Editör: Pusula Gazetesi