Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl ve Merkez İlçe Başkanları, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kameraların karşısına geçen İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Zonguldak, yatırımlar, milletvekilleri ve ilin sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Büyükşehir ve Bütünşehir'in yüzde 99 oranında gerçekleşeceğini belirten Zeki Tosun, "2018 25 Mart tarihine kadar Büyükşehir veya Bütünşehir projesinin hayata geçirilmesi gerekiyor. Hükümetimizin şu anda şu beldeler ilçe olacak, şu ilçeler de il olacak gibi bir çalışması şu anda yok. İlerleyen zamanlarda bakılacak bir durumdur. Hükümetimizin karara bağlayacağı bir durumdur. Bize gelen bilgi yüzde 99 Zonguldak'ın Büyükşehir veya Bütünşehir olacağıdır. Eğer olacaksa da 2018 Mart ayında bu işin bitmesi gerekiyor. Hükümetimizin ilçeleri il yapalım gibi bir çalışması yok. İlerde bir çalışma olursa ona o zaman bakılır. Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri Ereğli'nin il olması noktasında bir takım görüşmeler yaptılar, bunları biliyoruz. Ama hükümetimizin böyle bir çalışması yok" açıklamasında bulundu.

" KÜSKÜNLÜĞÜ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır ve Özcan Ulupınar arasında yaşanan tartışmalar ve kopukluk sorularına da yanıt veren Başkan Tosun, "3 milletvekilimiz var ve bizler için 3'ü de birbirinden kıymetlidir. 3 yılı birlikte geçirdik, inşallah bir 3 yıl daha geçireceğiz. İl Başkanı olarak ilçe başkanımla birlikte konuşulanların oradan kalkması için çaba sarf ediyoruz. Milletvekillerimiz Ankara'da gerek yatırımlar gerek ise Zonguldak için birlik ve beraberlik için çalışıyorlar. Biz bunu biraz da basın yönünden bir takım sıkıntılarımız oldu. İnşallah bunları da çözeceğiz. Zonguldak'ta bu algıyı ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Pazartesi onlarla birlikteydim, İl başkanları toplantısında da kendileriyle bir araya geleceğiz. Biz onların 3'ünün de bölgemiz için çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Yaşananlar sonrası yatırımlar bakımından bir sıkıntı olmadı. Hastane konusunda da bir takım sıkıntılar oldu ancak bunlar milletvekillerimizden kaynaklı bir durum değildi" dedi.

"FEVKANİ KÖPRÜSÜ MİLADINI DOLDURMUŞTUR"

"Fevkani Köprüsü miladını doldurmuştur" diyen Tosun, "Lavuar Alanı ile birlikte alanı bir bütün olarak düşünmek gerekiyor. Şehre şu anda bir artı getirmiyor. Köprü kaldırılır, ama oradaki arkadaşlarımızın mağduriyetlerini düşünerek mağdur olmamaları için gerekli bir çalışma yapılmalıdır. Tabi bunlar yine sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve valilik kanadıyla görüşülerek yapılması gereken çalışmalardır. Bu şehirde yaşayan herkes trafik sıkışıklığını görüyor. Trafikle beraber bir şey yapmaya kalktığınız zaman emen önünüze birileri engel koyuyor. Bunu gördük. Biz Osman Ak ile beraber trafik sorunu ile ilgili çalışmalar yaptık. Ancak kabak neredeyse benim başıma patlıyordu. Ama bunun da yapılması lazım. Bir yerden birilerine dokunuyor, ama bunu yapmalıyız. Bunu da yerel yönetim ile birlikte yapmanız gerekiyor. Biz AK Parti olarak 2019 Belediye Seçimlerini aldığımızda sorunların hepsini çözeceğiz" şeklinde konuştu.

"ARMUTÇUK VE BAĞLIK İŞLETMELERİ AÇILACAK, 7 BİN İŞÇİ ALINACAK"

Zonguldak'ta istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar olup olmadığı sorularına da yanıt veren Zeki Tosun, "Partimizin istihdam ile ilgili bir çok güzel bir çalışması oldu. Zonguldak'ın ekonomik durumunu ele alan toplantılar gerçekleştirdik, sizler de bunu yakında takip ettiniz. O toplantılarda Türkiye2nin en büyük 500 sanayicisi vardı, tersaneciler vardı. Hepsini bir araya getirdik ve fikirlerini aldık, sonuç doğrultusunda bir dosya hazırladık ve bu dosyayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağız. TTK konusunda biliyorsunuz çalışmayan sahalarımız var. Armutçuk'ta bir saha ve Bağlık'ta bir saha var. Biz bunların üretime açılmasını istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar yapacağız. Bu sahalar açacağız ve açıldığı zaman 6-7 bin kişi istihdam sahibi olacak. Yerli kömür konusunda çalışmalar ve talep var. Enerji Bakanlığı tarafından söylendi. Bu bölgede başka termik santrallere izin vermeyecekler, mevcut santraller var. Kömürün bu bölgeden alınması için çalışmalar yapıldı ve sonuna gelindi. 2018 Haziran ve Temmuz aylarında bunu Zonguldak görecek ve yaşayacak. Bu en kömürü şehri altında olduğu sürece de bunu çıkartmamız lazım. Ocaklar açıldığında işçi alınacak. Özel sektör veya TTK alabilir. Bakanlığımızın TTK'nın kapanması ve özelleştirilmesi noktasında bir çalışması olmadı ve yok. Kimse mağdur olmayacak. Filyos Projemiz de devam ediyor. Liman çalışmalarımız da devam ediyor. Onun ardından bölgede bir endüstri bölgesi kurulacak" dedi.

"BAŞBAKANIMIZ KONGREMİZE KATILACAK"

AK Parti 6'ıncı Olağan İl kongresi hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Zeki Tosun, "6'ıncı Olağan Kongrelerimizi 20 Ocak 2018 tarihinde yaparak gerçekleştireceğiz. Site Spor Salonu'nda Sayın Başbakanımızın katılımıyla kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu güne kadar 5 ilçemizde mevcut başkanlarımızla devam ederken, 3 ilçe başkanımız değişmiştir. Yeni kadrolarımızla 2019 yılı yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilimizi iktidara taşıyacak kadrolar hazırlanacaktır. AK Parti2yi birinci parti yapmak ve Zonguldak Belediyesi'ni almak için girilmedik ev, sıkılmadık el bırakmayarak 'Durmak yok yola devam' diyerek çalışacağız. Kongremizin ilimize hayırlar getirmesini temenni ediyor ve hepinize saygılar sunuyorum. 20 Ocak 2018 tarihinde kongremizi gerçekleştireceğiz. Tek adaylı kongre olacak, zaten bütün illerde de bu şekilde oluyor. Şu anda tek aday olarak ben gösterildim" diye konuştu. Zonguldak'ta yapımı duran 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi'nin mevcut yere yapılacağını belirten İl Başkanı Zeki tosun ihale aşamasının devam ettiğini söyledi. Tosun, "Şu anda ihale hazırlığı yapılıyor, ihalesi gerçekleştirilecek. Hastane mevcut yerine yapılacak" ifadelerini kullandı.

"PROJE YOK GETİRDİKLERİ RESİMLERDEN İBARET"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na verdiği dosya ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tosun, "Zonguldak Belediyesi'nin elinde net bir proje göremiyoruz. Proje yok getirdikleri resimlerden ibaret. Dereye belediyenin katkısı olarak etrafındaki binaların atık sularının toplanması noktasında girişimlerde bulunmasını bekliyoruz. DSİ zaten çalışmalar yapıyor ancak Zonguldak Belediyesi bu çalışmaları kendi çalışmaları gibi gösteriyor. Böyle de bir sorun var" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi