Malzemeler:

  • 1 adet taze enginar
  • 200 gr taze bakla
  • 60 gr un
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 yumurta

Hazırlanışı:

1- Baklaları incecik kıyınız. 5 dakika Kaynar suda haşlayıp bir kaba alınız.

2- Bir tencerede zeytinyağı kızdırıp ince kıyılmış enginarı ardından baklaları ilave ediniz.

3- Üzerine 1 litre suyu ilave edip baklaların pişmesini sağlayınız.

4- Çukur bir kapta yoğurt, un ve 1 yumurta karıştırın.

5- Tam kaynamaya yakın yoğurtlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak 5-6 dakika yavaş ateşte kaynatınız. Tuzu en son ekleyiniz.

6- Biraz dinlendikten sonra üzerine dereotu ve pul biber ilave ederek servis yapınız.

Editör: Pusula Gazetesi