Zonguldak yemekleri: Bıldırcın Yumurtalı Göce Çorbası
Hazırlanışı:
1- Bıldırcın yumurtalarını haşlayıp bir kenara ayırınız.
2- Küp küp doğranmış soğanları salça ile birlikte tereyağında kavurunuz.
3- Suyunu ilave ekip 2-3 dakika kaynatınız.
4- Karışımın üzerine önce bulguru sonra mısır ve fasulyeyi ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
5- Bir kapta az miktar su ve nişastayı karıştırınız.
6- Yemeğin üzerine dökerek, üzerine tuz ve karabiberi ekleyiniz ve 25 dakika karıştırarak pişiriniz.
7- Yumurtaları ikiye kesin ve çorbayı ocaktan almadan önce ilave ediniz.
8- Tabaklara alarak servis ediniz.
Malzemeler:
- 45 gram mısır nişastası
- 4 adet bıldırcın yumurtası
- 100 gram haşlanmış mısır
- 100 gram haşlanmış fasulye
- 50 gram kalın bulgur
- 60 gram tereyağı
- 1 litre su
- 60 gram domates salçası
- 150 gram soğan
- Tuz
- Karabiber
Editör: Pusula Gazetesi