Zonguldak yemekleri: Bıldırcın Yumurtalı Göce Çorbası

Hazırlanışı:

1- Bıldırcın yumurtalarını haşlayıp bir kenara ayırınız.

2- Küp küp doğranmış soğanları salça ile birlikte tereyağında kavurunuz.

3- Suyunu ilave ekip 2-3 dakika kaynatınız.

4- Karışımın üzerine önce bulguru sonra mısır ve fasulyeyi ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.

5- Bir kapta az miktar su ve nişastayı karıştırınız.

6- Yemeğin üzerine dökerek, üzerine tuz ve karabiberi ekleyiniz ve 25 dakika karıştırarak pişiriniz.

7- Yumurtaları ikiye kesin ve çorbayı ocaktan almadan önce ilave ediniz.

8- Tabaklara alarak servis ediniz.

Malzemeler:

  • 45 gram mısır nişastası
  • 4 adet bıldırcın yumurtası
  • 100 gram haşlanmış mısır
  • 100 gram haşlanmış fasulye
  • 50 gram kalın bulgur
  • 60 gram tereyağı
  • 1 litre su
  • 60 gram domates salçası
  • 150 gram soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Editör: Pusula Gazetesi