Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 2. Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında yapıldı.

Meclis yoklama ve bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup onaylanması ile başladı.

Gündemin 3. Maddesinde; 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 31. maddesi gereğince; stratejik plan ve programlarda yer alan amaç ve hedeflere göre, İl Özel İdaresince hazırlanan 2022 Yılı Performans Programı ile ilgili konu görüşüldü.

İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın 2022 yılı performans programı ile ilgili mesajını okudu
Zonguldak Valisi Tutulmaz'ın mesajı şöyle:
"Bilindiği üzere, İl Özel İdaresi'nin temel amacı, halkın mahalli müşterek nitelikte ihtiyaç duydukları hizmetlerin etkili bir şekilde karşılanmasıdır. Bu doğrultuda İl Özel İdareleri 5018 sayılı 'Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu' ile 5302 sayılı "İl Özel İdaresi Kanunu" doğrultusunda, "Stratejik Plan, Performans Programı ve Faaliyet Raporları" nı hazırlamakta ve uygulamaktadırlar. Söz konusu kanunlarda belirtildiği üzere, idaremiz, kaynaklarını, kamu mali yönetiminin temel ilke ve araçları çerçevesinde, stratejik önceliklere göre tahsis etmekte, temsil ve karar alma süreçlerine katılım mekanizmalarını da gözeterek hesap verebilirlik ilkesine yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. 2020-2024 dönemini kapsayan kurumsal stratejik planımızı da esas alan 2022 yılı performans programında, İl Özel İdaremiz tarafından gerçekleştirilecek faaliyet ve projeler öngörülmüştür. İl Özel İdaremizin bütün birimlerinin katkısıyla hazırlanan 2022 Yılı Performans Programının veri, bilgi ve belgeleriyle; mali saydamlık, hesap verilebilirlik ilkeleri doğrultusunda, etkinlik ve verimlilik açısından katkı sağlamasını, İlimize hayırlı olmasını temenni ederim."

Meclis, bir sonraki toplantının 3 Kasım Çarşamba günü yapılması kararıyla sona erdi.