Çaycuma Belediyesi, şehir merkezinde faaliyet gösteren kadın garson çalışan birahaneleri bir araya getirmek için Organize Pavyon Bölgesi kurma kararı aldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı ikna eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı'nın birahane sahiplerine müzik ruhsatı sözü verdiği iddia edildi.

Müzik ruhsatı ile birlikte çalışma süresi de uzatılacak olan mekanlar, birahane olmaktan çıkıp pavyona dönüşecek. Gökçebey'deki gibi olaylar başlayacak.

Gökçebey ilçe merkezindeki birahaneler Organize Pavyonlar Bölgesine taşınınca uyuşturucudan kadın satışına, kavgadan cinayete kadar her türlü asayiş olayı artış gösterdi.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ın 12 adet pavyon yapılması için Hazine arazisi tahsis etmesi şaşkınlıkla karşılandı. Vatandaş "Birisi yatırım için istese bu kadar hızlı tahsis olmazdı" dediler.

Alkol ve uyuşturucuya karşı duruşuyla bilinen Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı'nın İlçe Emniyet Müdürlüğü karşısında yapımı düşünülen Organize Pavyonlar Bölgesine nasıl izin verdiği de merak konusu oldu.