Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, makamında basın toplantısı düzenliyor. Toplantıda Vali Bektaş'ın yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner katıldı.

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Bu süreçte kamuoyuna yansıyan yanlışlarla mücadele ediyoruz. Ancak doğru bilgilere çok müdahale etmiyoruz. Olağanüstü dönemden geçtiğimiz için kurallara uymamız gerekiyor. Uymazsak strateji bozulur. İşin özü önemli. Hastalığın pozitif olduğunu anlamak için 3 yol var. Kısa test, uzun test ve akciğer tomografisi. Yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı. Zonguldak'ta öksürük on plana çıkıyor" dedi.

Vali Erdoğan Bektaş, şöyle konuştu: "Eğer tedbirlerde başarılı olamazsak bu işi başaramayız. Şu anda herkes bütün tedbirleri örnek almak zorundayız. 65 yaş üstü riskli diyoruz. Hasta akışını hastanelerde dengede tutmak istiyoruz. Hastane kapasitesi sınırlı, önce yurtlarda takibe alıyoruz. Sonra hastanelere veriyoruz. Bu işi evde takip etmek de mümkün. Ama onlar o evin dışına çıkmayacaklar. Bu izolasyon işini başarabilirsek bu süreci rahat aşabiliriz. Burada sizin ve herkesin yardımına ihtiyacımız var. Vaka öykülerini tespit ettiğimiz tek yer İstanbul kaynaklı görünüyor. İstanbul'da gidip gelenler dikkat etsinler."

zonguldakta-corona-virusunden-ilk-olum
Zonguldak'ta Corona Virüsü'nden ilk ölüm