Zonguldak Valiliği, Elmas TV'de Ereğli'ye bağlı Gülüç Beldesi'nde yapımı devam eden konut projesine ilişkin haberi yalanladı.

Zonguldak Valiliği, "İlimiz Kdz. Ereğli ilçesi Gülüç Beldesinde inşa edilen konut projesine ilişkin ilimiz yerel basınında yer alan haberlerle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce hazırlanan bilgi notu aşağıya çıkarılmıştır" diyerek bilgi notunu basınla paylaştı.

"İlimiz, Ereğli İlçesi, Gülüç Beldesi tapuda 128 ada, 90 parsel nolu taşınmaz üzerinde inşaa edilen konut projesinde İlimiz yerel basında çıkan haberlerde; Gülüç Beldesinde yapılaşmanın 7 kat ile sınırlandırılırken bu parselde mevzuata aykırı olarak 15 kat yapılaşmaya izin verildiği ve

Müdürlüğümüze yapılan şikayetlere rağmen herhangi bir işlem yapılmadığı hakkındaki iddialar çerçevesinde;

Bahse konu taşınmaz Gülüç Belediyesinin 04.11.2015 tarihli ve 17 nolu kararıyla onaylanan İlave Revizyon İmar Planı ile; Emsal:2,00 (Toplamı İnşaat Alanı) ve 'Yükseklik Serbest' olarak planlanmıştır.

20.02.2020 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan Coğrafi Bilgi Sistemleri İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun, 6'ncı maddesi uyarınca daha önce 'Yükseklik Sebest' veya benzeri gösterimler ile imar planlarında kat adedi veya bina yüksekliği kısıtlaması getirilmeyen alanlarda, binaların kat adedi ve yüksekliklerin belirlenmesine yönelik plan değişikliklerinin yapılması zorunlu kılınmıştır.

Bu kapsamda Gülüç Belediyesinin 04.11.2020 tarihli ve 25 sayılı meclis kararı ile onaylanan İmar Planı tadilatı ile yukarıda bahsedilen 2015 yılından onaylanan imar planında sınırlandırılmayan bina yüksekliğinin 13 kat ile sınırlandırıldığı ve toplam yapı inşaat alanında değişiklik yapılmayarak onaylandığı görülmüştür.

Bu nedenle daha önce onaylanan imar planlarında müsaade edilen inşaat büyüklüğünde değişiklik yapılmamış olup, yapılabilecek bina yüksekliğine ilişkin, kanun gereği kısıtlama getirilmiştir.

Ayrıca parsele konu işlemlere dair Müdürlüğümüze ulaşan herhangi bir şikayet dilekçesi bulunmamaktadır"