Zonguldak Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, bugün toplanarak yeni Corona Virüs ek tedbirleri aldı. Alınan karar şöyle:

12.11.2020 TARİHLİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ KARARI
İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereği 12.11.2020 tarihinde İlimiz Valisi Mustafa TUTULMAZ başkanlığında toplanarak İçişleri Bakanlığının 11.11.2020 tarihli ve 18579 sayılı "Corona Virüs Ek Tedbirleri" konulu Genelgesi doğrultusunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin 09.09.2020 tarih ve 71 nolu Ara Kararı ile meskenler hariç olmak üzere tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) herhangi istisna olmaksızın maske takma zorunluluğu getirilmişti. Ancak özellikle vatandaşların kalabalık şekilde bulunduğu/bulunabileceği cadde, sokak, park ve bahçeler gibi yerlerde sigara içtiğinden bahisle/bahanesiyle bazı kişilerin maskelerini çıkardıkları, aşağıya indirdikleri, doğru şekilde kullanmadıkları görülmektedir.
Solunum yoluyla kolayca bulaşabilen Koronavirüs salgınının yayılımının önlenmesi için maske kullanımında sürekliliğin sağlanması son derece önem taşımaktadır.
Bu nedenle maskenin doğru ve sürekli şekilde kullanımını temin amacıyla 12.11.2020 tarihinden itibaren Gazipaşa Caddesi, Uzun Mehmet Caddesi, Nizam Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Acılık Caddesi, Bakkaloğlu Caddesi, İstasyon Caddesi ve bu caddelerin ara sokaklarında sigara içme yasağı getirilmesine,
Uygulamada herhangi bir aksaklığa ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayan şahıslara Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası, alınan kararlara uymayan işyerlerine/işletmelere/kurumlara ise Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince 3.180,00 TL idari para cezası verilmesi, maske kullanım kurallarına aykırı hareket eden vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi uyarınca 900,00 TL idari para cezası uygulanmasına, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.