Zonguldak Valiliği görevinden Malatya Valiliği görevine atanan Vali Ali Kaban, Zonguldak Memurlar Lokali'nde düzenlenen veda yemeğiyle Zonguldaklılara veda etti. Veda yemeğine; Zonguldak Valisi Ali Kaban ve eşi başta olmak üzere Ak Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, TSO Başkanı Metin Demir, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, AK Parti Zonguldak İlçe Başkanı Metin Karaduman, Vali Yardımcısı ve Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Doğulu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Türk Hava Kurumu Zonguldak Başkanı Hüseyin Demirel, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Ömer Selim Alan, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Esnaf Kefalet Bir Kooperatif Başkanı Ercan Şehri, Zonguldak Spor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Elmas TV Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kavi, Pusula Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Rıza Tığ, basın mensupları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve davetliler katıldı. Vali Kaban'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

Vali Kaban, yemekte bütün masaları tek tek gezerek konuklarla yakından ilgilenirken gecede duygusal anlar yaşandı. Vali Ali Kaban, sabah saat 09:00'da Valilik Konağı'ndan yeni görev yeri olan Malatya'ya hareket edecek.

Veda yemeğinde konuşan Vali Ali Kaban, "Zaman çok çabuk geçiyor. Zonguldak'ta 4 yılımızı tamamladık. Bize Zonguldak'a gelmek de zordur, Zonguldak'tan gitmek de zordur dediler. Bizim için Zonguldak'a gelmek kolay oldu, ancak buradan ayrılmak zor oluyor. Ben aslında veda yemeği düzenlenmesini istemedim, belki de ayrılıklar zor olduğu içindir. Ancak arkadaşlar ısrar ettiler ve düzenledik. Hepinize hakkımı helal ediyorum. Buraya kadar geldiniz, çok zor şartlarda uzak yerlerden gelen arkadaşlarımız aramızdalar. Hepinize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Zonguldak'ta 1 yıl daha kalmak istediğini ancak nasip olmadığını belirten Vali Kaban; "Burada konuşsak sahuru bulur. Konuşacak o kadar çok şey var ki. Zonguldak'ta bir yıl daha kalmak gibi içimde bir ukde vardı. Hani şu başladığımız ve sonuna geldiğimiz projelerimiz vardı. Onları tamamlamak isterdim. Ancak nasip olmadı. İnşallah bizden sonraki valimiz devam ettirir. Hepiniz hakkınızı helal edin ben hepinize hakkımı helal ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi