İshak Tiryaki, Birol Aygün ve Furkan Yılmaz Çankırı Kurşunlu Belediyespor'da transfer oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASINA HAZIRLANIYOR

Milli Boksör Birol Aygün 25 Ağustos 2017 tarihinde Almanya'da gerçekleştirilecek Dünya Boks şampiyonasında hazırlanıyor. Milli Takım Anternörü İshak Tiryaki ile birlikte Kastamonu Kazdağı Milli Takım Kampında bulunan Birol Aygün tamamen Dünya Şampiyonasına konsantre oluyor.

"YALVARDIM! GİTMEDİĞİM KAPI KALMADI"

Zonguldak'tan ayrılmak istemedik. Yıllardır siyasilere, bürokratlara, belediyelere gittim. Kapı Kapı dolaştım. Kimse bu çocuklara sahip çıkmadı. Zonguldak'a büyük bir stemim var. Şimdi kafamız rahat, çalışıyoruz. Her türlü maddi manevi desteği Çankırı Kurşunlu Belediyespor'dan aldık" dedi.

"ZONGULDAK BİZE SAHİP ÇIKMADI! ZONGULDAK UTANSIN"

Çankırı Kurşunlu Belediyespor'a transfer süreci hakkında Pusula'ya konuşan Tiryaki "Yıllardır bu çocukları bir başka şehir takımına vermemek için çok mücadele ettim. Bu çocuklar Milli takım düzeyinde sporcular. Bu sporcuların sadece bir tanesinin aylık vitamin masrafı bin 500 lira. Çaresiz kaldık" dedi.

"BAZI İNSANLAR SÖZÜNÜ TUTMADI"

Tiryaki "Birol Aygün şu anda Almanya'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyor. Furkan Yılmaz da büyük bir yıldız olacak. Gelecekte Dünya Şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu ve Olimpiyat şampiyonluğu elde etmelerini bekliyoruz. Bazı insanlar bize verdikleri sözü tutmadı, bize sahip çıkmadılar" dedi.

"YA BOKSU BIRAKACAKTIK, YA GİDECEKTİK"

Tiryaki verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle ya sporu bırakacaklarını, ya da diğer gelen teklifleri değerlendirme aşamasına geldiklerini ve transfere karar verdiklerini belirterek "Sonunda transfere karar verdik. Bize destek veren ve sahip çıkan Çankırı Kurşunlu Belediyespor'a teşekkür ediyoruz. Burada Zonguldak utansın. Zonguldak Belediyesi'ne gittiğimizde bize gönül desteği verdiler, Valiliğe gittik, eşofman verdiler. Zonguldak bize hiç destek vermedi" dedi.

"TÜM SPORCULARIMI DIŞARIYA GÖTÜRECEĞİM"

Çaresiz kaldıklarını belirten Tiryaki "Milli sporcularım Birol Aygün ve Furkan Yılmaz'ı bize sahip çıkan Çankırı Kurşunlu Belediyespor'a transfer ettik. Bu gidişte yetiştirdiğim tüm sporcuları diğer şehirlerdeki kulüplere vereceğim. Başka çare bırakmadılar.

"DAİRE VE ALTIN SÖZLERİ ALDIK"

Transfer olduğumuz Çankırı Kurşunlu Belediyespor'da Milli sporcularıma Türkiye içinde, Avrupa , Olimpiyat ve Dünya şampiyonalarında elde edecekleri derecelerin ardından Daire ve altın sözleri verildi. Bunları sözleşmelere dahil ettik" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi