Türk Eczacıları Birliği 17'nci Bölge Zonguldak Eczacı Odası Başkanı Ayşegül Kara, Corona Virüs önlemleri kapsamında vatandaşa verilecek ücretsiz maskelerin eczanelerden alınabileceğini ancak henüz eczanelere ücretsiz maskelerin gelmediğini ifade etti.

Başkan Kara, maske dağılımının bütün illerde aynı zamanda yapılması gerektiğini savunarak "Bu uygulamanın 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta da aynı anda başlaması gerekirdi" dedi. Zonguldaklı vatandaşlar ise başvuru yapmalarına rağmen maske ile ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan henüz bir mesaj gelmemesinden şikayetçi oluyorlar.

"TELEFONUNUZA SMS GELMEDİĞİ SÜRECE HİÇBİR ECZANE SİZE YARDIMCI OLAMAYACAĞIZ"

Maskenin şimdilik Ankara ve İstanbul'da dağıtıldığını ifade eden Kara "Eczanelerde maske satışı yasaklandı. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ücretsiz maskelerin eczanelerden temin edileceği söylendi. Ancak maske dağıtımı Pazartesi günü itibariyle Ankara ve İstanbul'da dağıtılmaya başlandı. Bugün itibariyle Sakarya'da başladı. Cep telefonunuza bir SMS gelecek, bu SMS ile birlikte eczaneye gidip TC'nizi vererek size gönderilen maskeye ulaşabileceksiniz. Onun haricinde maske istemeyin, çünkü sizlere yardımcı olamıyoruz. Telefonunuza SMS gelmediği sürece hiçbir eczane size yardımcı olamayacak.Çünkü eczanelerde hiç maske yok, maskeler Zonguldak'a geldiğinde biz halkımıza ulaştıracağız" dedi.

"30 BÜYÜKŞEHİR VE ZONGULDAK'TA AYNI ANDA BAŞLAMASI GEREKİRDİ"

Corona Virüs için kritik bölge gösterilen Zonguldak'a öncelik verilmesi noktasındaki soruyu yanıtlayan Kara "Zonguldak'ta bu uygulamanın bu hafta sonu başlayacağı yönünde bilgiler var. Sadece bir bilgi, şu anda gelen bir şey yok. Aslında bütün illere öncelik verilmesi gerekli, bu uygulama başladıysa 30 Büyükşehir ve Zonguldak'ta da başlaması gerekirdi. Bu şekilde bir ulaşım önceden planlanması gerekiyordu. Herkese aynı zamanda ulaşması daha sağlıklıydı" dedi.