Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Varol Demirköse, Kilimli İlçesi'ne yapılması planlanan gemi söküm tesislerinin yapımına karşı çıkarak "Zonguldak, Songuldak olmamalı" dedi.

Zonguldak'ta göçü durduracak her türlü yatırıma destek vereceklerini belirten Demirköse "Yıkım söküm değil, yapım üretim bölgesi olmalı" dedi.

Başkan Demirköse, gemi söküm tesisine tepki açıklamasında şunları söyledi;

"Zonguldak yıkım söküm değil, yapım üretim bölgesi olmalıdır. Bunun için de insanı, doğası her şeyi ile hazırdır. Aliağa'daki gemi söküm tesisi hakkında Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar ile görüşmemiz neticesinde, daha önce bu konuda Aliağa'da inceleme yapanların ve bu konuya vakıf olanların açıklamadığı bilgilere ulaştık. Avrupa'da zararlı olduğundan gemi söküm tesisi kurulmuyor.İnsan sağlığı ve çevreye doğaya verdiği zarar incelendiğinde istihdam ve ekonomiye verdiği katkıdan daha çok, bölgeyi yaşanmaz hale getirmesi,insan sağlığını tehdit edip, doğayı ve çevreyi cehenneme çevirecektir.Gelişmiş ülkeler böyle bir tesis kurmak istemezken bu tesisin Kilimlide kurulmasını planlayanlar açıklama yapmalıdır. Bölgemiz her türlü üretim ve yapım tesisi kurulmasına uygundur,yeter ki yöneticiler net olarak tavır göstersin, biz MHP olarak bölgemizde istihdam artıracak, çevre ve doğaya zarar vermeyen göçü durduracak her projeye destek veririz."

Editör: Pusula Gazetesi