Sinop'ta gerçekleştirilen ve Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Çorum, Karabük, Bartın, Bolu, Düzce, Zonguldak illerinin olmak üzere toplam 10 ilin katılımı ile gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme müsabakalarında Zonguldak İl Karması Erkek Takımı 2'nci olurken Kız Takımın da 3'üncü olarak yarı finale katılmaya hak kazandı. Zonguldak İl Karması erkek ve kız takımlarının bu başarısı kentte yüzme sporunun ne denli geliştiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Müsabakalarda Zonguldak il karması takımında Zonguldak Yüzme Kulübü'nden 10 sporcusu temsil etti. İl karması takımının 49 madalya kazanarak başarıya ulaştıkları müsabakalarda Zonguldak Yüzme Kulübü sporcuları 22 madalya ile takımlarına katkı sağladı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Kilimli yarı olimpik yüzme havuzunun etkin hale gelmesi ile başarı çıtasını çok daha yukarılara taşıyan sporcular ve antrenörleri yoğun bir antrenman temposundan sonra bu başarıyı elde ettiklerini ifade ettiler.

Bu süreçte tek başlarına olmadıklarını Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve tüm Zonguldak Gençlik Spor ailesi olarak bu başarıyı elde ettiklerini dile getiren antrenör İlker Buğra Kubilay emeği geçen herkese teşekkür etti.