Emniyet Genel Müdürü, Vali Selami Altınok'un koordinesinde 81 ilde asayiş uygulaması başlatıldı.

9 bin 31 ekipten oluşan 50 bin 696 polisin katıldığı operasyona 19 deniz aracı ve 201 dedektör polis köpeği katılırken, 4967 uygulama noktası oluşturuldu.

Saat 19.30'da başlayan operasyonda aranması olan, şüpheli kişi ve araçlara yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan "Türkiye Güven Huzur Operasyonu 2" kapsamında, 28 Ocak 2017 Cumartesi akşamı iki aşamalı olarak; Zonguldak İl genelinde tüm rütbeli personel, uzman birimler, gece görev yapan personel ve bizzat alanda görev alan 177 personelin iştirakleri ile , 14 noktada yol uygulaması, 18 noktada umuma açık yer uygulaması yapıldı.

Uygulaması neticesinde; 3724 şahıs sorgulandı, 604 araç kontrol edildi, 137 işyeri denetlendi.

Trafikte 11 araç sürücüsüne 7974 TL cezai işlem uygulanırken, aranan 3 şahıs yakalandı. 1 Kuru sıkı tabanca ele geçirildi ve 2 ruhsatsız işyeri tespit edilirken gerekli işlem güvenlik güçleri tarafından tesis edildi.

Tüm operasyon KGYS kameraları ve internet üzerinden 3G ile izlenerek yönetilirken, sorgular için mobil cihazlar kullanılarak anlık geri dönüş alındı.

Her gün ortalama 2000 civarında şahıs sorgusu yapılırken, bugün sadece uygulama sırasında ayrıca 3724 kişi sorgulandı.

Güvenlik güçleri tarafından her gün rutin olarak yapılan alkol uygulamalarında, son bir haftadır günde 4-5 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. Güvenlik güçleri tarafından uygulamalar nedeniyle artık alkollü sürücülerin dışarı çıkmadıkları gözlendiği belirtilirken, alkol uygulamalarının artırılarak devam ettirilmesi kararlaştırıldı.

Güvenlik güçleri tarafından Zonguldak'ın Huzur ve Güvenliği için çalışmaların aynı kararlılık ve azimle yoğun bir mesai ile devam edeceği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi