AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Kilimli ve Gökçebey İlçelerine yapılacak yatırımlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Milletvekili Çolakoğlu, Zonguldak'ın taşkömürü ve demir çeliği ile ülke sanayisine önemli katkılar verdiğini belirterek "Gökçebey-Devrek OSB'nin de faaliyete geçmesi ile Zonguldak ilimizin gelecek yıllarda ülkemiz için önemli bir sanayi merkezi olacağının göstergesidir" dedi.
Kilimli ve Gökçebey İlçelerine yapılacak yatırımlar 4'üncü Bölge, kurulacak OSB'ler ise 5. Bölge desteğinden faydalanacak.
Çolakoğlu, Pusula'ya yaptığım açıklamada şunları söyledi;
"31220 sayılı resmi gazetede yayınlanan yatırımlarda devlet yardımları hakkındaki cumhurbaşkanlığı karar namesi ile kilimli ve Gökçebey ilçelerimiz teşvikte 4. Bölge kategorisinde değerlendirilmiştir. Bu karar sonrasında iki ilçemizde yapılacak bütün yatırımlar kdv istisnası vergi muafiyetleri sigorta pirim desteği faiz indirimleri gibi birçok uygulamadan faydalanacaktır. Teşvikte 4. Bölge kategorisinde yer alan bu iki ilçemizde kurulacak OSB'ler ise 5. Bölge teşviklerinden faydalanacaktır. Kurulması planlanan Gökçebey Devrek OSB Bölgemiz bu karar sonrasında 5. Bölge teşviklerinden faydalanma olanağına sahip olacaktır.
Gökçebey- Devrek OSB Bölgesi kurulması için belirlenen arazi üzerinde Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü talimatı ile BAKKA öncülüğünde harita çalışmaları başlamıştır. Bu çalışmalar bitirildikten sonra valiliğimizin, özel idaremizin ve Devrek TSO öncülüğünde yapılacak çalışmalar ile OSB tüzel kişiliği oluşturulacak sonrasında kurulacak yönetim kurulu ile OSB faaliyetlerine başlayacaktır.
Zonguldak ilimiz taşkömürü ve demir çeliği ile ülkemiz sanayisine önemli katkılar verilmiştir. Cumhurbaşkanımızın müjdesiyle açıklanan doğalgaz rezervleri ise ilimize yeni bir heyecan katmıştır. Bununla birlikte devam eden Filyos Liman Projesi, Endüstri Sanayi Bölgesi çalışmaları, Havaalanımızda yapılan pist uzatımı ve genişlemesi ile sınıfının yükseltilmesi, Çaycuma OSB arazi genişletme çalışmaları, Tarım OSB'nin arsalarının parsellenme ve altyapı çalışılmalarının başlaması devam ederken; Gökçebey Devrek OSB'nin de faaliyete geçmesi ile Zonguldak ilimizin gelecek yıllarda ülkemiz için önemli bir sanayi merkezi olacağının göstergesidir. Kilimli ve Gökçebey ilçelerimizin 4. Bölge teşvik kapsama alınmasında öncülük yapan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bilim ve Sanayi Bakanımız sayın Mustafa Varank'a ilimiz olarak teşekkür ederiz."
4. Bölge teşvikleri
Kdv istisnası
Gümrük vergisi muafiyeti
Düşük bedelli sanayi arsa tahsisi
Vergi indirimi %70
Yatırıma katkı oranı %30
Sigorta pirim desteği 6 yıl % 25
Faiz desteği TL. 4 puan
Faiz desteği dövizde 1 puan uygulanır

5. Bölge teşvikleri
Kdv istisnası
Gümrük vergisi muafiyeti
Düşük bedelli sanayi arsa tahsisi
Vergi indirimi %80
Yatırıma katkı oranı %40
Sigorta pirim desteği 7 yıl % 35
Faiz desteği TL 5 puan
Faiz desteği dövizde 2 puan uygulanır.