Zonguldak'ta futbol çöktü. 2018-2019 futbol sezonu Zonguldak merkez takımları için tam bir fiyasko ile tamamlanıyor. Zonguldak merkez takımları yıllarca aldıkları başarılı sonuçlarla hep zirvede oldu, şampiyonluklar yaşayıp Zonguldak merkezde futbolseverlere seyir zevki yaşattı. Futbolun beşiği olarak tabir edilen Fener Sahası yıllarca üst düzey maçlara sahne oldu. Ancak artık Fener Sahası üst düzey maçlara ev sahipliği yapamayacak.

MERKEZ TAKIMLARI ÇÖKTÜ

Zonguldak Deplasmanlı Amatör Süper Ligde 2018-2019 futbol sezonunda merkezi temsil eden bir tek takım Capeti Merkez Atöylesi vardı. Capeti de aldığı istikrarsız sonuçların ardından ligin tamamlanmasına 3 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Amatör Süper Lige çıkması gündemde olan merkez takımlarından Tepebaşıspor ve Üzülmezspor Süper Amatör Kümeye yükselme play-off maçlarında bekleneni veremedi. Üzülmezspor play-offta Yenimahallespor'a elendi, Tepebaşıspor ise Kepez Çaylıoğlu'na elendi. Üzülmez ve Tepebaşıspor'un elenmesinin ardından Süper Amatör Lig hayalleri de suya düştü.

Capeti Merkez Atölyesi'nin küme düşmesi, Üzülmez ve Tepebaşıspor'un elenmesi 2019-2020 futbol sezonunda Zonguldak merkezden hiçbir takımın Amatör Süper Ligde olamayacağı anlamına geliyor. Bu gerçek ise çok acı bir gerçeği daha ortaya çıkarıyor. Zonguldak merkezde futbol bitmiş.

SORUMLU KİM?
Merkezde futbolun bu hale gelmesinde sorumlu kim? Birileri mutlaka sorumlu. İlçe takımları bu kadar başarılıyken, merkezde neler oluyor, neler eksik yetkililer ve ilgililer şapkasını önüne koyup bir düşünsün. Varsa çözümü, neden sebepleri Zonguldak medyası çarşaf çarşaf yazmaya hazır. Yeterli Zonguldak futbolu kurtulsun.

Editör: Pusula Gazetesi