Corona Virüs önlemleri kapsamında camilerde Cuma Namazı ve Bayram Namazı yasaklanmıştı. Normalleşmeye başladığımız bugünlerde camilerde Cuma Namazı kılma yasağı kaldırılmıştı.

İşte Zonguldak'ta Cuma Namazı kılınacak yerler:

Liman Alanı
Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi
Şehit. Prof. Dr. İlhan Varank Kız A.İ.H.L Bahçesi
Karaelmas İlkokul Bahçesi
Şehit Gökhan Esen İ.H.L Bahçesi
Ontemmuz Mah. Bilal Habeşi Camii Avlusu
İnağzı Köksal Toptan İlköğretim Bahçesi
Dilaver Mah. Stat Üstü Otopark Alanı
Asma İlkokulu Bahçesi
Ünivesite Konuk Evi Önü Meydanı
Merkez Baştarla Mah. Rat-Site Camii Avlusu


Zonguldak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereği 28.05.2020 tarihinde Vali Erdoğan Bektaş Başkanlığında toplandı. Alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır:

Evde izolasyonda olan kişiler, Cuma Namazı için ikametgahlarından ayrılmayacaktır.

65 yaş üstü ve sokağa çıkma kısıtlaması olanlar, Cuma Namazı için ikametgahlarından ayrılmayacaktır.

Cuma cemaati 50 nin altında olan yerleşim yerlerinde kurallara uymak şartı ile yerleşim yerlerindeki cami bahçeleri veya uygun olan açık alanlarda Cuma Namazı kılınacak ve Cuma Namazı saatinde camiler kapalı olacaktır.

Cuma cemaati 50 nin üstünde olan yerlerde ilgili kurullarca belirlenen bölgelerde Cuma Namazı kılınabilecek ve Cuma Namazı saatinde camiler kapalı olacaktır.

Namaza gelecek kişiler; abdestlerini evlerinde veya iş yerlerinde alacak, kendi seccadeleri ile maskeli olarak gelecek ve sosyal mesafe kurallarına uyacaklardır. Camilerde abdest alınmasına izin verilmeyecektir.

Bu kapsamda; Cuma Namazı kılmak için Zonguldak İl Merkezinde aşağıdaki yerler belirlenmiştir. Cuma vaktinde İl Merkezinde de camiler ve WC'leri kapalı olacaktır.