Afad Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun Tanzanya'ya Büyükelçi olarak atanmasının ardından yerine vekaleten bakan Afad Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen'ın adı Afad Başkanlığı için geçiyor.

Zonguldaklı Hamza Taşdelen'in Afad Başkanlığına getirilmesi için Zonguldak Lobisinin harekete geçmesi bekleniyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekillerine önemli görev düşüyor.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit, Yargıtay Üyesi Yüksel Kocaman'ın Hamza Taşdelen'in atamasına destek vermeleri bekleniyor.
AFAD Başkan Yardımcısı Hamza TAŞDELEN kimdir?
Hamza TAŞDELEN 31.03.1974 tarihinde Zonguldak'ta doğmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi bölümünden 2001 yılında mezun olmuştur.
Mezuniyet sonrasında eğitim ve sağlık sektörlerine odaklı olarak özel sektörde çalışmış ve yöneticilik yapmıştır.
2007 yılında TÜRKSAT A.Ş.'de uzman olarak göreve başlamış "e-INCLUSION" ve "e-Devlet Kapısı" projelerinde yer almıştır. 2008 yılı Mart ayından 2012 yılı Mart ayına kadar Ulaştırma Bakanlığında e-Devlet Projeleri Koordinatörü olarak çalışmıştır.
2012 yılında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nda (SETA) Proje Koordinatörü olarak çalışmaya başlamıştır.
Bu görevlendirmeleri dahilinde ve çeşitli yayın organlarında yayınlanan makalelerinin yanı sıra "Bilgi Toplumunda e-Ulaştırma: Dünya Örnekleri", "Citizen Satisfaction Index Within the e-Transformation Process", "Development and Implementation of e-Government Services in Turkey: Issues of Standardization, Inclusion, Citizen Satisfaction, Integration and Interoperability" ve "Ülkücülükten Tepkisel Milliyetçiliğe" adlı yayınların da yazarlarındandır.
2014 yılı Aralık ayında Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.
2016 yılı Şubat ayından beri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Başkan Yardımcılığı makamında görev yapmaktadır. AFAD'da Müdahale, Deprem, Eğitim, Planlama ve Risk Azaltma ile Bilgi Sistemleri ve Haberleşme Dairelerinden sorumludur.
İyi derecede İngilizce bilen Taşdelen evli ve dört kız babasıdır.