Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, son dönemlerde kentte Corona Virüs rakamlarının düşüşe geçtiğini belirterek tedbirler konusunda vatandaşları yine uyardı.

Vatandaşın kesinlikle rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Başkan Alan "Çok emek verdik, uğraştık. Vatandaşımız sıkıldı ama emekleri büyük. Çok önemli bir aşamadayız. Zonguldak kötü başladı ama iyi bitirecek. Corona Virüsle mücadelede örnek şehir olacağız" dedi.

Başkan Alan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; "Sayın Valimizin Başkanlığında Hıfzıssıhha Kurulu'nun kurallarını uyguluyoruz. Genelgelerin dışında da valimiz, emniyet müdürümüz ve sağlık müdürümüzle ekstra tedbirler de aldık. Hassas ve özel durum içindeyiz. Ama şimdi bakıyoruz ki vaka sayıları azalmaya başladı ve bu bizi umutlandırıyor. Ama kesinlikle kimse rehavete kapılmasın. Pazartesi günü çarşıda gezdik, sanki Corona Virüs yokmuş gibi, sanki normal bir günmüş gibi bir kalabalık ve araç trafiği vardı. Çok emek verdik, çok önemli bir aşamadayız. Emek veren bütün sağlıkçılara, emniyet güçlerine, görev alan herkese teşekkür ediyorum. Zonguldak kötü başladı ama iyi bitirecek. Corona Virüsle mücadelede örnek şehir olacağız. Vatandaşlarımız az daha sabretsin, geçen de açıklama yaptım. Çifte bayramı inşallah yaşayacağız, umut ediyoruz. Şu süreci sosyal mesafeye dikkat ederek maske takarak iyi atlatalım. Bu emekleri zayi etmeyelim."