2020-2021 futbol sezonunda TFF 2.Lig mücadele edecek olan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un AŞ. Başkanı Hakan Hürfikir, yeni sezon öncesinde açıklamalarda bulundu. Hürfikir, transfer sürecinde Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'dan ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'dan destek beklediklerini söyleyen Hürfikir, Vali Mustafa Tutulmaz ile yaptıkları ilk görüşmenin çok olumlu geçtiğini açıkladı.

"GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ FUTBOLCULAR VAR"

Zonguldakspor Kömürspor AŞ. Başkanı Hakan Hürfikir, "Yeni sezon öncesinde görüştüğümüz oyuncular var. Geçtiğimiz sezonki kadromuzda sözleşmeleri bizen ve bizim takımdan ayrılan futbolculardan geri gelebilecek olanlar var. Ancak her şey ekonomiye bağlı. Gerekli desteğin yapılması gerekiyor. Biz diğer takımlar gibi yani Kocaelispor, Eyüpspor, Hekimoğlu Trabzon gibi 1 milyona oyuncu alalım demiyoruz. Geçtiğimiz sezon, 500-600 bin TL kadar bir paramız daha olsa sezon sonunda play-off hattının içerisine girebilirdik. Geçtiğimiz sezon kurduğumuz takımın maliyeti 2,5 milyon dolayındaydı" ifadeleri kullandı.

"VALİ BEY İLE İLK GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ, TEKRAR GÖRÜŞECEĞİZ"

Hedeflerinin geçtiğimiz sezon kadroda bulunan bir çok futbolcunun takımda kalmasını sağlamak olduğunu ifade eden Hürfikir "Geçtiğimiz sezon kadromuzda bulunan bir çok uutbolcular beklemede. Yarın (Salı) hocamız Serkan Afacan Zonguldak'a geliyor. İmkanlarımız doğrultusunda bir şeyler yapmaya çalışacağız. Transfer yapabilmemiz için henüz bir desteğimiz yok ama Valilikten ve belediyeden bir destek bekliyoruz. Vali Bey'le ilk görüşmemiz olumlu geçti. Vali Bey ile bir kez daha görüşeceğiz." dedi.

"TFF VE İDDİA GELİRLERİ YAKLAŞIK 2 MİLYON LİRA"

Hürfikir, "TFF 2. Lig'de bir takımın Türkiye Futbol Federasyonu geliri 1 milyon. Ayrıca, 1 milyon civarında da alınan skorlara göre bir iddia geliri var. Bir uçak bileti 500 TL. Kafile olarak gittiğimizde 30 kişi gidiyoruz. Federasyondan gelen para zaten bu şekilde gidiyor. Sezon içerisinde tribün cezaları da giderlerimiz arasında. Bunlar sadece bir kısmı. Bu nedenle Vali Bey ve Belediye Başkanımızdan destek bekliyoruz. Kimse karamsarlığa kapılması, bugüne kadar tüm zorlukların üstesinden geldik, yine Zonguldak olarak birlikte başaracağız" dedi.