Trabzonspor'da daha önce futbolcu, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerini yürüten Özkan Sümer 80 yaşında hayatını kaybetti. Trabzonspor, futbolcu, teknik direktör ve başkanlık yapmış olan ve hayata veda eden Özkan Sümer'in anısına biyografi yayınladı. Zonguldak Kömürspor'da da futbol oynayan Sümer'in Trabzonspor resmi internet sitesinden yayınlanan biyografisinde amatör futbolculuk dönemlerinden bordo-mavili kulüpte başkanlık yaptığı günlere kadar birçok bilgi yer alıyor. Trabzonspor'un Özkan Sümer için yayınladığı biyografide şu ifadeler yer aldı:

Trabzon'un Maçka ilçesinde 20 Kasım 1940'da doğdu. Çocuk yaşlarda futbolla tanıştı. Ortaokul eğitimini sürdürürken Trabzon'un köklü kulüplerinden İdmanocağı'nın genç takımında kaleci olarak amatör futbol hayatına başladı. Kaleciliğe, fizik yapısının uygun olmasından dolayı büyükleri teşvik etse de bu mevkide uzun süre oynamadı. Kısa bir süre forvet olarak top koşturdu ama sonrasında savunmaya geçerek futbol hayatının sonuna kadar bu mevkide oynadı.

1964-1965 FUTBOL SEZONUNDA ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'A TRANSFER OLDU

İdmanocağı Genç Takımının ardından futbol yaşantısına Yolspor'da devam etti. Bu süreçte vatani görevini yapmak üzere bir süre futboldan ayrı kaldı. Askerliğin ardından tekrar Yolspor'da futbol oynadı. Bir sezon sonra yeniden İdmanocağı'na transfer oldu. 1964-1965 sezonunda Trabzon'dan ayrılarak Zonguldak Kömürspor'da futbol oynadı.

Sezon bittiğinde Trabzon'a geri döndü, İdmanocağı'nda forma giyerken 1967 yılında Trabzonspor kuruldu. İdmanocağı'ndan Trabzonspor'a geçen isimlerin başında gelen Özkan Sümer, 3 yıl boyunca Trabzonspor forması terletti. Kimi maçlarda kaptanlık görevini üstlenen Sümer, 1970-1971 sezonunda kulüpten ayrılarak Sebat Gençlik'e transfer oldu. Kırmızı Beyazlı takımda hem futbolcu hem takım kaptanı hem de yardımcı antrenör olarak görev yapan Sümer, bir süre sonra futbol yaşantısını noktaladı.