Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'da mücadele eden Zonguldak Kömürspor'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. 1966 yılından itibaren Zonguldakspor olarak Türkiye Birinci Futbol Ligi (Süper Lig) 1.Lig, 2.Lig, 3.Lig, Zonguldak Amatör Süper Lig'de mücadele eden kırmızı-lacivertli ekip 2011 yılında Bölgesel Amatör Lig'e yükselen Demir Madencilik Dilaverspor ile isim değişikliğine gitti. Zonguldakspor Fenerspor olurken, Demir Madencilik Dilaverspor ise Zonguldak Kömürspor olarak yoluna devam etti.

Zonguldak Kömürspor önce Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon oldu 3'üncü Lig'e çıktı. Ardından 2'nci Lig'e çıktı ve son 5 sezondur 2'nci ligde varolma mücadelesi veriyor. Maddi manevi yaşadığı sorunlar nedeniyle 2020-2021 futbol sezonunda da kümede kalma mücadelesi veriyor.

2019 YILINDA ZONGULDAK KÖMÜRSPOR A.Ş. OLDU

Kulüp Başkanlığı'nı Süleyman Caner'in yaptığı Zonguldak Kömürspor yönetim aldığı kararla 2019 yılında Zonguldak Kömürspor A.Ş oldu. Takım dernekler statüsünden, A.Ş. statüsüne geçmesine rağmen olumlu bir gelişme yaşayamadı.

ZONGULDAK PROTOKOLÜ VALİ MUSTAFA TUTULMAZ'A ÇIKTI

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, Zonguldak protokolünü bir araya getirerek Vali Mustafa Tutalmaz'a destek için ziyarette bulundu. Heyette Zonguldak Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun ve bazı Zonguldak Kömürspor yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Görüşmede Kulüp Başkanı Süleyman Caner kulübün içinde bulunduğu sorunlar hakkında Vali Mustafa Tutulmaz'a geniş kapsamlı bilgi verdiği öğrenilirken, Zonguldak Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un düşüncelerini paylaştıkları belirtildi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'ın ise Zonguldak Kömürspor'un A.Ş. olması nedeniyle Valilik olarak kesinlikle maddi destekte bulunamayacaklarını, kentin büyük şirketlerine de destek için girişimde bulunamayacağını söylediği öğrenildi. Vali Mustafa Tutulmaz'ın kulübe ancak tesis konusunda destek olabileceği mesajını verdiği öğrenildi.