Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, AYDEM Enerji'den milli değerimiz olan Işıkveren Termik Santralini (ÇATES A) Milletimize Armağan Etmesini İstiyoruz" dedi.

Başkan Kutoğlu, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Kentimizdeki tüm kamu kurum ve sivil toplum örgütlerinin temsilcisi olan Zonguldak Kent Konseyinin 19. Olağan Genel Kurulunda, Işıkveren Termik Santralinin (ÇATES A) Valilik ve BAKKA'nın başlatmış olduğu Zonguldak Kömür Jeopark Projesi kapsamında Endüstriyel Makina Müzesi ve Çok Amaçlı Sergi Sanat Gösteri Toplantı ve Organizasyon Merkezi olarak değerlendirmek üzere [#]AYDEM Enerjiden talep edilmesine oybirliği ile karar verilmiştir.
Işıkveren Termik Santrali bir dönem ders kitaplarına konu olmuş Türkiyenin Endüstri Devriminin en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. Bu nedenle aynı İstanbul'daki Silahtarağa Santrali gibi Milletimizin hafızasında yer etmiş önemli bir Endüstri Mirasıdır. Milli bir bir enerji şirketimiz olan AYDEM Enerjinin böylesi önemli bir değerin korunması ve tekrar halkımızın kullanımına sunulması için anlayış göstererek bu değeri Milletimize ve Zonguldak Halkına armağan edeceğine inancımız tamdır.
Işıkveren Termik Santralinin Zonguldak Kömür Jeopark Projesi kapsamında Makina Müzesi ve Çok Amaçlı Salon olarak değerlendirilmesi, kentimizn marka bir kent olma yolunda atılacak çok önemli bir adım olacaktır. O nedenle, Zonguldak Basını, Milletvekillerimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve kentteki diğer tüm paydaşlarımızın konunun takipçisi olmasını temenni ediyoruz."