Zonguldak İlkokulu'nda öğrenim gören 4'üncü sınıf öğretmeleri ve öğrencileri, "Sosyal Bilgiler Dersi" kapmasında "Milli Kültürümüz" konusuyla ilgili sergi açtı. Serginin açılışına; İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Zonguldak İlkokulu Müdürü Fatma Günaydın, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılış kurdelesini, serginin açılmasına öncülük eden 4/C Sınıfı Öğretmeni Sevim Adıgüzel kesti.
Sergiyi gezen öğrenciler ve misafirler, geçmişte kullanılan mutfak eşyaları, kıyafetler, ev eşyaları ve paraları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Öğrenciler; eşyaların, kıyafetlerin, paraların özelliklerini, nasıl kullanıldıklarını öğrenirken, aynı zamanda günümüzle de kıyaslama fırsatı buldular. Sergide, yöresel yemekler de davetlilere ikram edildi.

Sergiyi çok beğendiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, gelecek yıl serginin Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi'nde daha geniş kapsamlı açılmasını istedi.
ADIGÜZEL: "HER MİLLETİN KÜLTÜRÜ KENDİNE ÖZGÜDÜR"
"Sosyal Bilgiler Dersi" işlediklerini, bundan sonra böyle bir sergi açmaya karar verdiklerini söyleyen 4/C Sınıfı Öğretmeni Sevim Adıgüzel, "Zonguldak İlkokulu olarak 'Sosyal Bilgiler Dersi' çerçevesinde 'Milli Değerlerimiz, Milli Kültürümüz' ünitesini işliyorduk. Bu süreçte çocuklarımız için milli değerlerimizin daha kalıcı olabilmesi için önce saygı duyduğumuz karakterler değerler canlandırması yaptık. Daha sonrada aileleri de içine katarak, böyle bir sergi gerçekleştirdik. Toplumuzun geçmişten günümüze tarihsel süreç içerisine aktardığı ortak değerlere 'kültür' denir. Her milletin kültürü kendine özgüdür. Milli kültür, bir milleti diğer milletten ayırır, beraberinde güçlendirir. Milli değerlerimiz, aslında bizim geleceğe dönükte milli kültürümüzü oluşturmaktadır. Değerlerimiz ile değerliyiz. Bu sergiye emeği geçen velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

POLANDÜZ: "HİÇ DAKTİLO GÖRMEMİŞ ÖĞRENCİMİZ VARDI"
4/A Sınıfı Öğretmeni Ece Polandüz ise, "Çocuklarımıza, geçmişte ninelerinin, dedelerinin kullandıkları eşyaları tanıtmak istedik. Ünitemiz içerisinde isimleri duyuyorduk, sadece merak ettiler. 'Örnekler varsa bir-iki tane getirin' dedik, derken sonuç kendimizi bir anda serginin içinde bulduk. Tamamen doğaçlama gelişti her şey. Çocuklar eskiden yaşanmış olduğu eşyaları görünce çok mutlu oldular. Hiç daktilo görmemiş öğrencimiz vardı. Diğer makineleri görmemiş öğrencilerimiz vardı. Bu sergiye velilerimiz katkısı çok oldu. Bu nedenle tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum" dedi.

KILIÇ: "ÇOCUKLARIMIZIN GEÇMİŞİNİ VE MİLLİ KÜLTÜRÜNÜ BİLMESİNİ İSTEDİK"

Yöresel kıyafet giyen 4/C sınıfı öğrencisi Gamze Kılıç'ın annesi Sema Kılıç da, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, "Öğretmenlerimizden böyle bir istek gelince duyarsız kalmadık. Evlerimizden ve çevremizden topladığımız eşyaları getirerek, sergiye destek olduk. Çocuklarımızın geçmişini ve kültürü bilmesini istedik. Çocuklarımız, eskiden ninelerinin ve dedelerinin kullandığı eşyaları görerek mutlu oldular" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi