Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu ve Yönetim Kurulu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'ı ziyaret etti. Ziyarete, MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy ile MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner de hazır bulundu.

Başkan Çiloğlu, bütün siyasi partileri ziyaret ettiğini, partilerin görüşlerini aldıklarını, bu bağlamda MHP Zonguldak İl Başkanlığı'na da ziyarette bulunduklarını belirterek, şunları söyledi;

"Çaycuma, Zonguldak'ın gözbebeği olan bir ilçesidir. Gelişmenin en çok müsait olduğu bir ilçedir. Batı Karadeniz Bölgesi'nin gözbebeği dediğimiz Filyos Projesi, Çaycuma merkez odaklıdır. Yine bölgenin en büyük limanı Çaycuma'dadır. Havalimanımızda buradadır. Zonguldak-Karabük tren yolu bu bölgeden geçmektedir. Gerek ulaşım, gerek konumu gereği Çaycuma bizim için çok önemlidir. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin güvencesi durumundadır. Bunu gerek Afrin Zeytin Dalı Harekatı'nda verdiği destekle ve geçmiş dönemdeki tutumlarıyla anlayabiliyoruz. Bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi bizim için çok önemli bir partidir."

"ZONGULDAK İLE HEPİMİZİN KAN BAĞI VARDIR"

MHP İl Başkanı Hamdi Ayan da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi;

"Kendilerine iyi niyetli konuşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu dönemde burada bizim yanımızda olmaları biz de ilgili bu düşüncelerini bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Başta Savaş Başkan olmak üzere ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Zonguldak ve Çaycuma ile ilgili söylediği sözler gerçekten çok önemlidir. Zonguldak, gelişme bakımından Çaycuma'ya kucağını açmıştır. Ama Çaycuma'nın da Zonguldak'ı kucaklayabilmesinin bir planını yapması gerekmektedir. Zonguldak merkezi durumdan sıkışmış bir durumdadır. Özel sektör kanadıyla çalışan firmalardan dolayı ilimiz artık adım atamaz duruma gelmiştir. Hem havaalanının orada olması, Filyos Projesi'nin de orada olması Zonguldak ve Çaycuma için önemlidir. Bizler ve sizler hem Zonguldak'ın, hem de Çaycuma'nın birbirini nasıl kucaklaması gerektiğini projesini yapmalıdır. Başkanımızın havalimanı ile ilgili bir an önce faaliyete geçmesi ile ilgili çalışmalarını takip ediyoruz. Zonguldak'ın aynı zamanda batı Karadeniz'in abisi olma görevi de vardır. Bu anlamda hava limanımızın Zonguldak'a yakışır bir şekilde olması gerekmektedir. Uçak seferlerinin de buna göre yapılması gerektiğini inanıyoruz. Burayı ziyaret eden Başbakan ve Bakanlarımızın gündeme getirdikleri tek şey Filyos Projesi'dir. Başlı başına Filyos Projesi'nin gündeme gelmesinin yanı sıra havalimanının yapılmaması ve bazı şeylerin bitirilmeden bu yönde atlaması bu projenin havada kaldığını biraz göstermektedir. Filyos Projesi'ni entegre olarak düşündüğümüzde havalimanının bir an önce faaliyete geçmesi gerekmektedir. Bu anlamda eksikliklerin olduğunu herkes biliyor. Önümüzde bir cumhur ittifakın bir seçim söz konusudur. Bu anlamda MHP olarak bize düşen neyse sivil toplum örgütleri Başkanlığı olarak bizleri bu şekilde projelendirdiğiniz zaman bizlerin de bunu genel merkeze taşıma imkanımız oluyor. Zonguldak'ın sorunu her zaman bizim sorunumuzdur. Zonguldak ile hepimizin bir kan bağı vardır. Acılarımız, anılarımız vardır bu şehirde ve bu yüzden şehrin mutlaka gelişmesi gerekmektedir. Gelecek olan seçimde önümüzde bir ittifak vardır. Bu birlik beraberlik tablosu içerisinde Zonguldak'ımız geliştirmek için her ne gerekiyorsa hep birlikte yapmalıyız."

Ardından Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme ve yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan'a, üzerinde derneğin logosu olan duvar saati hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi