Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş Başkanlığı'nda toplanan il Pandemi Koordinasyon kurulu 6 Nisan 2020 Pazartesi günü toplanarak, Corona Virüs (Covid 19) ile ilgili salgının önlenmesi amacı ile önemli kararlar aldı;

İşte o kararlar:
1) İl Merkezi, İlce Merkezi, Beldelerimizde Umuma açık pazar yerlerinin 14(on dört) gün süre ile geçici olarak faaliyetlerinin durdurulmasına, konunun Belediye Başkanlığınca ilgililere tebliğ edilmesine, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ;
2-İlimiz sınırları içindeki ilçeler arası (toplu taşıma,özel araç ve yaya vb.) yapılacak tüm giriş ve çıkışlar, 06 Nisan 2020 saat 24:00`den itibaren aşağıda belirtilen il dışı giriş /çıkışlar şartlarına uygun bir şekilde 14(on dört) gün süre ile kapatılmasına.
a)Temel ihtiyaç (gıda/temizlik vb.)malzemeleri ile ilaç ve tıppı malzemeler başta olmak üzere, tüm ticari faaliyetlerin sürekliliği için gerekli olan ürün ve malzemelerin lojistiği, üretimi ve nakliyesinde yurt içi ve yurt dışı taşımacılık kapsamında görevli olanlar ve araçları, malın cinsi, teslimat yeri/alıcı adresi, teslimat tarihini gösteren taşıma irsaliyesi, taşıma makbuz ve fatura vb. belgeler ile giriş/çıkış yapabileceklerdir.
Belirtilen amaçlarla ilçeler arası giriş/çıkış yapanlar giriş/çıkış amacını gösteren belgeler ile ilk çıkış ilcesine dönebileceklerdir. Bu şekilde ilçeler arasında giriş/çıkış yapan ticari araç süreçleri Seyehatleri sürecinde, değişim sürelerine uyarak maske takmak, temas gerektirdiği durumlarda sosyal mesafe kurallarına uymak zorundadır.

b) Doğal gaz, elektrik, petrol sektörlerinde enerji arz güvenliğin ihtiyaç duyduğu malzemenin nakli ve üretimin gerçekleşmesinde görevli olanlar ve araçları; enerji sektöründe görevli olduklarına dair, ilgili şirket tarafından düzenlenecek olan görev belgesi veya sevk irsaliyesi ile ilçeler arası giriş/çıkış yapabileceklerdir.
c) Çalışma hayatında görev alan yönetici, çalışan ya da iş yer sahiplerinin ikamet ve iş yeri yerlerinin ilimizden/ilçelerimizden farklı yerlerde bulunması durumunda, ilçeler arasında giriş/çıkışları; bu durumu ispatlayan (yerleşim yeri,ikamet belgesi, SGK kayıt belgesi) belgeleri ibraz etmek şartı ile yapılabilecektir.
d) Başta sağlık ve güvenlik olmak üzere, kamu görevi ve hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında görevli olanlar, görevli olduklarına dair belge vb. kimlik ile ilçeler arası girişçıkış yapabileceklerdir.

e) Yukarıda belirtilen hususlar dışında özellik ve önem arz eden giriş ve çıkışlar Valilik ve Kaymakamlıklar tarafından düzenlenecek Seyahat izin belgesi ile yapılabilecektir.