İşte o mektup:

"2011 Ocak ayında Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İl Özel İdaresi'ne okulların bakım ve onarım işlerinin kontrollüğünün yapılması amacıyla 8 personel Valilik onayı ile geçici olarak görevlendirildi.

2014 yılına kadar herhangi bir problem olmadan işler yürütüldü, herhangi bir soruşturma olmadan bütün işler kabul işlemleri yapılarak tamamlandı.

Ancak 2014 yılında 10. ayda yeni bir Valilik oluru ile 2 inşaat teknikerinin görevlendirilmeleri sona erdirilerek (İhtiyaç duyulmadığından gibi komik bir sebeple) kurumlarına geri gönderildi.

Araziye çıkamayan teknik personel maddi kayıplara uğradı. Görevlerini yapamayan personel ne için gönderildiklerini bile bilemediler. İhtiyaç duyulmadığı gerekçesiyle kurumlarına gönderilen personellerin yerine de devletin parasıyla yeni elemanlar aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden yılda ayrılan para yaklaşık 700 bin lira. Bu paraya çok güzel bir anaokulu yapılabilir. Yani Recep Demirtaş'ın keyfi tutumu yüzünden devletin yılda 700 bin lirası boşa gidiyor. Diğer tarafta da hiç iş yapmayan personel maaş almaya devam ediyor.

Daha öncede İl Özel İdare'de çalışan personelin sözleşmeleri bittiğinde tekrar sınav yapıldı. Sınavı sadece bu isimler kazandı. Dışarıdan hiç kimse kazanamadı. Çünkü soruların cevapları personele verilmişti."

Editör: Pusula Gazetesi