Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Züleyha Aldoğan kimdir?

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan bilgiler şöyle:
Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan
Görev hayatım boyunca eğitim benim için olmazsa olmaz, ertelenemez, vazgeçilmez bir süreç oldu. Vicdanım ve sorumluluk duygumu, empatik hayat bakışımla bütünleştirdim. Başarı Varsa BİZ, Başarısızlık Varsa Ben! Diyerek başarıyı yakaladığımıza inanıyorum.
Kendimi eğitime ve çocuklarımıza adadım. Türkiye'nin geleceği için sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmek göreviyle ödüllendirildim. Kendimi şanslı sayıyorum.
ZÜLEYHA ALDOĞAN KİMDİR?
Hayatı boyunca öğrenciliğinin hiç bitmeyeceğini ifade eden, kendisini Türkiye'nin geleceği için sağlıklı ve mutlu nesiller yetiştirmeye adamış olan Züleyha ALDOĞAN için eğitim demek; 'yaşamın her alanında yeşermeyi bekleyen filizlere verilen can suyu' demektir.
Züleyha ALDOĞAN, Gazi Albay babasının görev yeri olan Şanlıurfa'da doğmuştur. İlkokul hayatını Sivas'ta, ortaokul ve lise yıllarını ise İzmit'te tamamlamıştır. Yükseköğretimini Kocaeli Eğitim Enstitüsü'nde, lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nde tamamlamıştır.
Öğretme yetisinin tılsımlı yanını ''hayatta her daim öğrenciyim'' sözleri ile perçinleyen ve bunu hayat felsefesi olarak kabul eden Züleyha ALDOĞAN, ikinci üniversitesini Eskişehir Anadolu Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü'nde tamamladıktan sonra yüksek lisansını, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yönetim Organizasyonu alanında yapmıştır.
Okul yıllarında müzik ve tiyatroya duyduğu ilgi ve alaka; onun bugün sahip olduğu perspektifi en güzel şekilde yansıtmaktadır. İnovatif düşünce yapısına, girişimci ve yenilikçi anlayışa sahip beyin ve fikirlere açtığı yol, verdiği destek ile görev yaptığı her kurumun eğitim öğretim yılını bir öncekinden daha verimli kılmış, ileriye taşımış ve eğitim camiasının motivasyonunu daima yüksek tutmuştur.
Yüreğinin kapılarını saf ve masum çocuk sevgisine sorgusuz sualsiz sonuna kadar açan, onlara duyduğu güveni her fırsatta hissettiren kişilik yapısı, Züleyha ALDOĞAN'ı meslek hayatında bir adım daha öne taşımıştır. Mesleki başarıyı getiren asıl ödülün; çocukların yüreğinde bıraktığı sıcacık sevgiden ve onların pırıl pırıl parlayan gözlerinde yakaladığı tebessümden ibaret olduğunu ifade eder.
Uzun ve zorlu meslek hayatına sığdırdığı çözüm odaklı olabilme ve hızlı aksiyon alabilme becerisinin yanında, empatisini kaybetmeden sinerjik bir kurum yapısı oluşturabilmesi çevresi tarafından takdire şayan bulunmaktadır. Etkin insan ilişkileri sayesinde eğitim öğretim hayatına birçok okul kazandırmakla beraber, görevde bulunduğu yerlerin özellikle dezavantajlı bölgelerinde eğitim öğretimin konforunu arttıracak çalışmalara öncelik vermiştir.
Fark yaratan, yenilikçi ve sürdürülebilir projeler onun vazgeçilmez parçası olduğundan dolayı işbirliğine daima açık bir idareci, öğretmen ve öğrenci kimliği taşımaktadır.
Makam kapısının daima açık oluşunun yarattığı güven duygusu, öğretmenler ve tüm halk tarafından yüksek memnuniyet ile karşılanmaktadır."