Hakim ve Savcılar Kurulu, bölge adliye ve adli yargı ilk derece mahkemeleri 2017 yılı kararnamesine ilişkin duyuru yayınladı. 33 ilin başsavcısı olmak üzere toplamda 780 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Hakim ve Savcılar Kurulu'nun resmi internet sitesinde yayınladığı bölge adliye ve adli yargı ilk derece mahkemeleri 2017 yılı kararnamesine ilişkin duyuru şöyle:

"2017 yılı yaz kararnamesine ilişkin çalışmalar, 3 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmıştır. Meslektaşlarımızın görev yerlerinden ayrılmalarına ilişkin tebligatlar daha önce ilan edilen takvim doğrultusunda gönderilecektir. Kararnameye ilişkin yeniden inceleme talebi olanların, durumlarının bir an önce kesinleştirilmesini sağlamak amacıyla, tebligat yapılmasını beklemeksizin taleplerini en geç 10 Temmuz 2017 tarihi mesai bitimine kadar UYAP personel ekranından 'Atanma Talep Formu'nun açıklama kısmını doldurmak suretiyle yapmaları gerekmektedir. Ayrıca fiziki olarak dilekçe göndermelerine gerek bulunmamaktadır. Ataması yapılan meslektaşlarımıza yeni görev yerlerinde başarılar diler, kararnamelerin meslektaşlarımızın ailelerine, yargı teşkilatına ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ederiz."

Kararnameye göre; Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na; Ereğli (Zonguldak) Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı.

Zonguldak'tan giden ve Zonguldak'a gelen hakim ve savcılar şu isimlerden oluştu:

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı'na;

Zonguldak Cumhuriyet Savcısı Sadettin Arslan, Mardin Cumhuriyet Savcılığı'na;

Ereğli (Zonguldak) Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na;

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sinan Tür, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na;

Antalya Hakimi Gülpınar Tür, Zonguldak Hakimliği'ne;

Nevşehir Cumhuriyet Savcısı Ali Burak Uğur, Ereğli (Zonguldak) Cumhuriyet Başsavcılığı'na

Nevşehir Hakimi Zeynep Ceren Uğur, Ereğli (Zonguldak) Hakimliği'ne;

Antalya Cumhuriyet Savcısı Abdüsselam Gürcü, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na;

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Lokman, Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na;

Balıkesir Hakimi Aydın Başar, Zonguldak Hakimliği'ne atandı.

Editör: Pusula Gazetesi