11-12 Mart tarihleri arasında İstanbul'da Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu'nda gerçekleştirilen Masterler Türkiye Salon Atletizm şampiyonası'nda Zonguldak'ı temsil eden Veteran Atlet Ali Olgun Örkiz 45-50 yaş gruplarında yarıştı.

Cumartesi günü 1500 metrede yarışan Zonguldaklı Veteran Atlet Ali Olgun Örkiz yarışmayı 5.13'lük derecesiyle Türkiye 4'ncüsü olarak tamamladı. Pazar günü de 3000 metrede yarışan Örkiz bu yarışmada da aynı şekilde 11.30'luk derecesiyle Türkiye 4'ncülüğü ile tamamlayarak Zonguldak'ı başarılı şekilde temsil etti.

Salon şampiyonasına ilk kez katıldığını belirten Zonguldaklı Veteran Atlet Ali Olgun Örkiz İzmir'de gerçekleştirilen Atletizm Veteranlar Pist yarışmalarına katılacağını, hedefinin burada en az ilk üçe girmek olduğunu söyledi.

2014 yılında da yine İzmir'de yapılan Veteranlar Avrupa Atletizm yarışmalarında Zonguldak'ı ve Türkiye'yi temsil ettiğini belirten Örkiz o dönemde kendisine Eren Enerji'nin maddi destekte bulunduğunu söyledi.

DANİMARKA'DA YARIŞACAK, SPONSOR ARIYOR

Zonguldaklı Veteran Atlet Ali Olgun Örköz Temmuz 2017'de Danimarka Atletizm Federasyonu tarafından Veteranlar Avrupa Şampiyonası'nda davet edildiğini, bu yarışmaların hazırlıklarına sıkı şekilde devam ettiğini söyledi. Örkez maddi olarak kendisine destek olacak sponsor aradığını belirterek, sponsor bulamaması halinde Danimarka'ya gidemeyeceğini ifade etti. Gerekli desteği bulması halinde Zonguldak'ı ve Türkiye'yi Danimarka'da en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Örkiz hedefinin Avrupa'da dereceye girmek olduğunu söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi