Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, 19 mahalle muhtarıyla kahvaltıdan bir araya geldi. 19 mahalle muhtarının katıldığı toplantıda seçimlerin hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Ömer Selim Alan, "31 Mart yerel seçimlerinin öncelikle Zonguldak'ımıza, sonra da ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Çok önemli bir seçim var önümüzde. Biliyorsunuz bu görev cumhurbaşkanı tarafından bizlere layık görüldü. İl teşkilatımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle kollarımıza kadar tüm teşkilatın katkısıyla inşallah 31 Mart akşamı bu ipi göğüsleyeceğiz. Şubat ayı başında vatandaşlarıma açıklayacağımız projelerimizi hızlıca hayata geçirerek bütün vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz" dedi.

"ZONGULDAK'IN MERKEZİNDE 7'DEN 70'E VAKİT GEÇİREBİLECEĞİMİZ BİR YER YOK"

"Ne yazık ki Zonguldak'ın merkezinde 7'den 70'e vakit geçirebileceğimiz bir yer yok" diyen ve sosyal yaşam alanı konusunda Zonguldak'ın eksik olduğuna dikkat çeken AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, "En büyük eksikliğimiz bu... 14 yıldır siyasetin içerisindeyim. Ne yazık ki dışarıdan gelen insanlar biran önce buradan gitmek için çaba sarf ediyor. Niye? Ben zaten burada kazanacağım parayı, başka ilde de alabilirim diyor. Zonguldak'ta beni cezp edecek, tutacak ne var diyor. Ben ailemle burada düzgün zaman geçiremedikten sonra burayı neden tercih edeyim diyor. O dışarıdan geldiği için bunu çok rahat söyleyebiliyor. Biz bunu söyleyemeyiz. Ben gidiyorum büyükşehirlere gece saat 1-2'de olsa Zonguldak'a dönmek için can atıyorum. Burası bizim memleketimiz, gidecek yerimiz yok. Hepinizi desteklerini, yardımlarını bekliyorum. Beraber el ele vererek, istişare erek, bütün görüşlere saygı duyarak, her renkten insanımızı kucaklayarak gönül belediyeciliği yapalım. Sosyal belediyecilik yapalım. Bunları tek başıma yapma şansım yok. Herkesin desteği lazım. İl başkanından mahalle temsilcimize kadar, muhtarımızdan yaşlı teyzemize kadar herkesin görüşü katkısı yardımı lazım. O yüzden de desteklerinizi istiyorum" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ HİÇ BİR MUHTAR ADAYINI DESTEKLEMEZ, HEPİNİZ BAŞ TACISINIZ"

Muhtarlık seçimlerinde adaylara başarılar dileyen Ömer Selim Alan, "Sayın başkanım altını çizdi, ben hatırlatmak istiyorum. Tek tük kulağımıza geliyor, bana da ulaşıyor. AK Partinin adayı şu arkadaşımızmış, AK Parti şu adayı destekliyormuş. Kesinlikle böyle bir şey olamaz. Hepiniz başımızın tacısınız. Rabbim hayırlısı neyse onu eylesin sizler içinde, bizler içinde. Ayaklarınıza sağlık, inşallah 31 Mart akşamı ipi göğüsleriz. Ondan sonra hep beraber şehrimiz için koşarız. Artık yürümeye bile tahammülümüz yok. Koşmak zorundayız. Çok gerideyiz. İnanın bu genç kardeşiniz, bu tecrübeli teşkilatta her vatandaşın yüzünü güldürecek, şunu diyerek 'İyi ki oyumu bu adama, AK Parti'ye vermişim' dedirteceğim" diye konuştu.

"BİZ YOLA ÇIKARKEN 'HEP BİRLİKTE YENİ ZONGULDAK' SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK"

"Birbirimizin görüşlerine saygı gösterip ortak derdimiz, ortak sevdamız Zonguldak olduğu sürece hiçbir sıkıntı yok. İnşallah sessiz sakin, kavgası gürültüsüz, saygı ve sevgi çerçevesinde bir seçim geçiririz" diyen Ömer Selim Alan şöyle konuştu, "Biz yola çıkarken 'Hep birlikte yeni Zonguldak' sloganıyla yola çıktık. Sizlerin desteği ile vatandaşımıza teveccühü ile ben Zonguldak halkının evladına sahip çıkacağına adım gibi eminim. Biz bütün vatandaşlarımızı kucaklamaya, hepsinin derdiyle dertlenmeye, bilgi birikimimizi, teşkilatlarımız ve iktidarımızın gücünü aktarıp Zonguldak'ımızı daha yaşanabilir bir hal haline sokmaya talibiz. Sizler hem bizi mesai arkadaşı hem de yol arkadaşımızsınız. İl başkanımız da dediği gibi, ben daha külliyeye gidemedim. Siz bizlerden daha çok gidiyorsunuz. Cumhurbaşkanının muhtarlar ilgili şu sözü aklımdan hiç çıkmıyor; 'Muhtarlarımızı üzen beni üzmüş kabul ederim. Gereğini yaparım' diye bir söz söyledi. Bizim öyle bir durumumuz olamaz. Hepinizi yıllardır tanıyorum, görüşüyoruz. Değdim gibi yol arkadaşıyız, mesai arkadaşıyız. Zonguldak'ı aldığımızda mesaimiz daha da artacak. Sizlerin talepleri, vatandaşlarımızın talepleridir. Biz 19 mahallemizin birbirinden güzel, birbirinden yaşanabilir hale gelmesi için uğraşıyoruz."

"PROJELERİ BİR AN ÖNCE HAYATA GEÇİRİP ZONGULDAK'IN KABA İNŞAATINI BİTİRECEĞİZ"

Belediye Başkanlığı'nı 3 dönem yapmak istediğini belirten Ömer Selim Alan, "Memleketimiz için kim çivi çakıyorsa, kim taş üstüne taş koyuyorsa o bizim başımızın tacı. İnanın çok kısa sürede Zonguldak'ımızı çok güzel projeler ile çok daha iyi hak ettiği yerlere getireceğiz. Bütün mahalleleri geziyoruz. Genci yaşlısı ile muhabbet ediyoruz. Çok sıkıntılarımız var. Cumhurbaşkanımızın desteleriyle, büyüklerimizin, teşkilatlarımızın destekleriyle biz projeleri bir an önce hayata geçirip Zonguldak'ın kaba inşaatını bitireceğiz. Çünkü o kadar yapılacak iş var ki; ben bir dönemde belediye başkanlığı yapmak istemiyorum. Allah nasip ederse en az 3 dönem Belediye Başkanlığı yapmak istiyorum. Niye? İnce işçiliği de bitirip, genç bir arkadaşımıza gönül rahatlığıyla devretmek istiyoruz" dedi.

TOSUN: "SEÇİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ"

Muhtarların AK Parti hükümetinin verdiği dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Muhtarlar Zonguldak'ın bel kemikleri. İlk önce vatandaşlarla temas kuran muhtarlarımızdır. İlk önce vatandaşın her şeyine koşan arkadaşlarımız. Onlara yapmış oldukları bu kutsal görevde, bunu Cumhurbaşkanımız her seferinde söylüyor. Bugün çok kıymetli muhtarlarımız ile seçimlerle ilgili bir istişare düzenledik. Onlarında yakında bir seçimleri var. Onlara da başarılar diliyoruz. Onlarında seçimleri olacak 31 Mart'ta. Zonguldak için hayırlısı neyse o olsun. Zonguldak yaşanacak bir şehir olsun. İnsanların tercih ettiği bir kent olsun. İnsanların hedefi bu. Adayımız ile beraber bunu hep beraber başaracağız. Zonguldak, insanların gelmek için can attığı yeşiliyle, doğasıyla, deniziyle beraber yaşmak için burayı tercih ettikleri bir kent haline gelecek. Biz seçim çalışmalarına başladık, gece gündüz çalışıyoruz. Geç vakitlere kadar çalışıyoruz. Tekrar muhtarlara teşekkür ediyorum. Onlara seçimlerinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi