Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nden, Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ)'nin denetlendiği KİT Komisyonu toplantısında, Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nı gündeme getirdi. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'a; Zonguldak Çaycuma Havaalanı'nın durumundan bahseden Yavuzyılmaz, 'Zonguldak halkını cezalandırmayın' dedi. Havaalanı'nın açılması önünde engel gösterilen konulardan da bahseden CHP'li Milletvekili, ortada büyük bir sorun olmadığına dikkat çekti. Yavuzyılmaz; havaalanı sorununun çözülmesinin sadece Zonguldak şehri için değil, Bartın ve Karabük şehirleri için de önemine vurgu yaparken, "Havaalanının iç hat uçuşlarına da artık açılmasını sizden talep ediyorum" dedi.

CHP'li Yavuzyılmaz'ın komisyon konuşması şöyle:

Sadece Zonguldak'ın Sorunu Değil!

"Benim bölgemle ilgili çok güncel bir sorun, yıllardır çözülemeyen bir sorun: Zonguldak Çaycuma Havaalanı. Zonguldak Çaycuma Havaalanı Zonguldak'a 55 kilometre, Bartın'a 30, Karabük'e 90 kilometre uzaklıkta. Ayrıca; havaalanı, demir yolu güzergahı üzerinde. Havaalanı, şu anda devam etmekte olan Türkiye'nin en büyük limanlarından biri olacak ve bölgenin ve Türkiye'nin ihracat merkezlerinden biri olması planlanan Filyos'a da sadece 7 kilometre mesafede, yani konum olarak çok kritik bir yerde duruyor. Bu noktada, maalesef, iç hat seferleri yapılmıyor, şu anda yok, Almanya'dan uçuşlar geliyor."

Uçuşlara Açılmasını Talep Etti!

"Zonguldak'tan İstanbul'a uçmak istiyorsanız önce Almanya'ya uçup sonra oradan aktarma yapmanız gerekiyor. Trajik bir durum. O nedenle, sizden bu konuda ciddi bir talebimiz var. Bölge halkı olarak, sadece Zonguldak olarak değil; Karabük ve Bartın olarak da ve Filyos Liman Projesi'nin ne kadar kıymetli olduğunu bilen bütün devlet erkanı, bürokrasi ve tüm partiler adına sizden hava alanının uçuşlara açılmasını talep ediyorum."

Zonguldak Halkını Cezalandırmayın!

"ILS cihazı eksiği vardı. Bu cihaz alındı. Türk Hava Yollarının uçuşları için hava alanımızdan böyle bir talebi vardı. Bu ILS cihazının montajlanıp oradan kuleye yani terminal binası hattına kadar bir kablonun çekilmesi, bunun ihalesinin yapılması gerekiyor. Bu ihale, sahadaki hat çekimi ne durumda sizden bilgi talep ediyorum. Aynı zamanda, pistin uzayıp genişletilmesiyle ilgili bir konu var. Bizlere ifade edilen, Hazine ve Maliye Bakanlığının "Havaalanının etrafı davalık gibi" bir konuya dikkat çekmesi ki, bu davalık arsanın havaalanı bölgesi içinde kalmadığı, yan komşu arazisi olduğu denilmekteydi. Zaten sonrasında da bu yanlış anlaşılma düzeltildi. Pistin genişletilmesi ve uzatılmasıyla ilgili engel ortadan kalkmıştır.
Tüm bu adımlara ve düzeltmelere rağmen rağmen şu anda Zonguldak'ta maalesef ve maalesef hiçbir çalışma yok. Bu doğrultuda, bir milletvekili olarak, Zonguldak halkını da temsil eden biri olarak Havaalanı konusunda artık Zonguldak halkını bir kurum olarak cezalandırmamanızı ve bir an önce havaalanının artık uçuşlara açılmasını sizden talep ediyorum." Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz'ın konuyu gündeme getirmesinin ardından DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Zonguldak Havaalanı'na ILS Cihazı'nın yakın zamanda takılacağının bilgisini verdi.

Editör: Pusula Gazetesi