Hakem ve gözlemci listesi İl Hakem Kurulu tarafından TFFHGD Dernek Binasında herkese açık bir şekilde duyuruldu. Diğer illerden faklı olarak adaleti sağlamak ve şeffaf olmak adına örnek bir davranışla herkesin görebileceği şekilde objektif ve ölçülebilir kriterler hakem ve gözlemcilere tek tek açıklandı. Hakem ve gözlemciler buuygulama ile eksik yönlerini ve başarılarını görme şanslarını yakaladıkları için İl Hakem Kurulu ve Derneğe teşekkür ettiler.

Zonguldak İl Hakem Kurulu Evren Atış önderliğinde adalet ve kurumsallığa önem vermek adına, ölçülebilir kriterlere dayalı hakem ve gözlemcilerin terfiler esnasında bir yıl boyunca hangi kriterlere göre değerlendirildiklerini ve hiç bir hakem ve gözlemciye ekstradan İl Hakem Kurulu takdir ve ceza puanı uygulanmaması eşitliği ortaya koydu. Hakem ve gözlemciler bu sistem sayesinde kendi kaderlerini kendileri çizmiş oldu. Zonguldak 12 hakem ve 3 gözlemci olmak üzere 15 kişi ile 11 Temmuz 2019 Perşembe günü Ankara'da seminere katılacak. Bu sayı ile Zonguldak 3. Bölgede çoğu ilin önünde yer aldı.

Hakemler şu kritelere göre değerlendirildi: FİFA Atletik Testi (Yılda 4 kez), 12 dk koşu mesafesi yani Cooper koşusu, yıl içerisinde yönettikleri müsabakaların zorluk kategorisine göre yönetilen müsabaka sayısı, Gözlemci not ortalaması, müsabaka sayısı, antrenmanlara katılım sayısı, aylık EPAK eğitimlerine katılım, kural bilgisi sınav notu, öğrenim durumu ve yabancı dil sınavı

Gözlemcilerin değerlendirme kriterleri:aylık EPAK eğitimlerine katılım, kural bilgisi sınavı, öğrenim durumu, müsabaka sayıları, kural bilgisi sınav notu, il hakemlik yılı, Klasman gözlemcilik yılı, il gözlemcilik yılı ve klasman hakemlik yılı gibi kritelere tabi tutuldu.

Hakem: Mücahit Karakurt, Esim Aydemir, Bayram Çiv

Yardımcı Hakem: Burak Canseven, Volkan Aydın, Aykut Ekmekçi, Tayfun Poyraz, Ayhan Uğurlu, Engincan Uğurcan

Gözlemci. Ayhan Işık, Cenk Karka, Selçuk Çurak

Bölgesel Ligden Klasmana Terfi Kursuna Davet Edilen Yrd. Hakemler : Taner Köse, Sinan Günaydın, Onur Akdağ

İKİ GÖZLEMCİDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Ölçülebilir kriterlere sonucunda il gözlemciliğinden bölgesel gözlemciliğe teklif etmeye hak kazanan Ahmet Acar ve Erdoğan Elieyioğlu geçen yıl olduğu gibi bu yıl da başarılı olup önce Ahmet Acar ın listeye girdi. Ancak Ahmet Acar'ın 'Geçen yıl bizler gittik terfi kursu heyecanını yaşadık bu yıl da diğer gözlemciler gidip o tecrübeyi ve heyecanı yaşasın' yaklaşımında bulununca hakkından feragat etti ve sıralama da 4. sırada yer alan Erdoğan Elieyioğlu'na sıra gelmiş oldu. 4. sıradaki gözlemci de aynı düşünceleri beyan edince 5. sırada yer alan gözlemciye sıra geldi. Herkesin birbiri ile yarış halinde olduğu bir ortamda bu gözlemcilerin davranışları camiada takdirle karşılandı.

Editör: Pusula Gazetesi