Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz;

İsmet İnönü heykeli çevresinde TOKİ tarafından yapılan kaykay pistinin ve yine TOKİ tarafından kaldırılması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zonguldak'ın daha önemli sorunları olduğunu belirten Milletvekili Yavuzyılmaz "Bu rampanın buradan kalkması ve Zonguldak gündeminden çıkması önemli" dedi.

Milletvekili Yavuzyılmaz konu ile ilgili gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı:
"İsmet İnönü heykelinin çevresinde bir tören alanı vardı. Bu tören alanı kapatılarak gençlerin kaykay sporu yapmaları için bir rampa yapıldı.Teknik olarak bu rampa doğru yere konuşlandırılmasıdığı için, hemen heykelin yanına yapıldığı için burayı kullanacak olan çocuklar ve gençler için ciddi bir tehlike arz ediyordu.
Bu kaykayın yapılması büyük bir hataydı. Çocukların ve gençlerin kaykay yaparken heykele çarpacakları açıkça görünüyordu. Biz bu kaykay rampasının kaldırılması ve gençlerin sağlıklı bir şekilde spor yapmaları için girişimlerde bulunduk.
Bu kaykay rampasında gençler heykele çarpabilir,
vücutlarına ciddi hasarlar alabilirler ve hayati tehlike arz edecek durumlarla karşılaşabilirlerdi.
İmalatı hızlı bir şekilde yapıldı ancak hızlı bir şekilde düzeltilmedi. Bu alanın tören alanından çıkartılıp atıl bir duruma getirilmesini engellemek için CHPliler olarak girişimlerde bulunduk. Neticesinde TOKİ başkanı Ömer Bulut ile görüştüm. Buradaki imalatın hatalı bir imalat olduğunu sayın Ömer Bulut da söyledi. Kendisi talimat verdi ve aynı zamanda rampa buradan kaldırıldı.
Bu rampanın buradan kalkması da Zonguldak gündeminden çıkması da önemli. Çünkü Zonguldak'ın daha önemli sorunları var bizim onlarla meşgul olmamız gerekiyor."