Zonguldak'ın Manukyan'ı olarak anılan ve 2008'da vefat eden Şahinaz K'nın 67 yıl boyunca işlettiği genelevin ilk işletmecileri Rumlar'dı. 1910'lu yıllarda açıldığı tahmin edilen genelevi 1941 yılında Şahinaz K. İşletmeye başladı. Şahinaz K'nın 67 yıl boyunca başında bulunduğu genelevin daimi ziyaretçilerinin çoğunluğunu madende çalışan işçiler oluşturuyordu. 1990 yılından sonra şirketin küçülmeye gitmesi ile beraber genelevin işleri azaldı.

Şahinaz K.'nın 2008 yılında ölümünden sonra; Ev, araba, arsa, derken genelev de icralık oldu. Zonguldak Genelevi, işletmecisinin borcunu ödeyememesi nedeni ile 3. İcra Müdürlüğü kararı ile 175 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. (Haber tarihi 2009)

İcra ilanı...2009

Alt yapı sağlam, ulaşım kolay!

İcra ilanında satışa konu olan taşınmazın genelev olarak kullanıldığını açık-açık yazan icra müdürlüğü 5 Mart'ta yapılacak satışa ilişkin, 'ilgililere' şu bilgileri de verdi: "Zonguldak belediye binasına ve Zonguldak tren istasyonuna çok yakındır. Trafik yönünden ulaşım kolaylıkla sağlanmaktadır. Bulunduğu konum çevre ve mevki özellikleri açısından iyi bir mevkidir. Belediyenin tüm alt yapı hizmetlerinden yararlanmaktadır." Açık artırma usulü ile yapılacak 3 kattan oluşan 11 odalı geneleve birinci satışta talipli çıkmaması durumunda ihale 15 Mart'ta yenilenecek.

Haber 2009...

Belediye başkanları taşıtmak istedi...

İcra yolu ile satışa çıkarılan genelev Zonguldak'ın gündeminden hiç düşmedi. Zira Acılık Sokak'ta bulunan genelev Acılık Camii'ne de çok yakın bir yerde bulunuyor. Hal böyle olunca durumdan rahatsız olan kimi belediye başkanları genelevin taşınması için işletmecisi K. ile karşı karşıya geldi. Bu konuda Zonguldak'ta iki eski belediye başkanı, İsmail Eşref ve Secaattin Gonca, genelevi bulunduğu yerden kaldırmak için bir dizi girişim başlattı. Hatta konu Ankara'ya, bakanlara kadar, dahi uzandı. Ancak ne İsmail Eşref ne de Secaattin Gonca Zonguldak Genelevini kaldıramadı.

Zonguldak genelevinin, hemen yanı başına önce sanayi sitesi ardından çok katlı iş yerleri, alışveriş merkezleri ve dershaneler yapılması ise sonun başlangıcında etkili oldu.

18 Eylül 2017 tarihinde Zonguldak emniyeti tarafından Acılık caddesindeki genel evin tamamen kapatıldığı duyuruldu...

Zonguldak Nostalji.

Editör: Pusula Gazetesi