Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yüzlerce vatandaş, Gazipaşa Caddesi'nde ellerinde Türk bayrakları ile hem demokrasi için hem de 15 Temmuz şehitleri için bir araya geldi. Madenci Anıtı'nda düzenlenen programa, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, İl Jandarma Komutanı Albay Gönen Süslü, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Zonguldak Emniyet Müdürü Metin Turanlı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Meydanda toplananlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili konuşmasını, kurulan ekrandan canlı olarak izledi.

Programın açılış konuşmasını yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, 15 Temmuz hain darbe girişimin üzerinden tam dört yıl geçti. Aziz milletimiz tüm dünyaya örnek bir şekilde vatanını canı pahasına korumuş darbecileri hiçbir şekilde fırsat vermeyeceğini haykırmıştır. 15 Temmuz Türk milletinin yeniden dirilişi mücadelenin adıdır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır. İnsanlık dışı bu kanlı darbe girişimi lanetliyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetli anıyor, minnetle yad ediyorum" dedi.

Ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Vali Mustafa Tutulmaz, "Bağımsızlığını, özgürlüğünü, birlik ve beraberliğini aziz milletimiz yüzyıllardır boyunca kirli oyunlarla karşı karşıya kalmıştır. Kurtuluş Savaşımızda da bu milletimiz canını vermiş 15 Temmuz gecesi ile birlik beraberlik içerisinde olmuştur.. Ülkesini, milletini bölmeye çalışan dış odaklara darbe heveslilerine karşı durarak canı pahasına sahip çıkmıştır. Aziz vatanımızın bağımsızlığı, özgürlüğü milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna hayatlarınızı kaybeden şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.