Zonguldak-Beycuma arasındaki yol aylar önce ihale edildi, yol yapım çalışmaları devam ediyor. Türkiye'nin en büyük cezaevini bünyesinde barındıran Beycuma'nın yollarının genişletilmesi için başlatılan yol çalışmaları esnasında ana yol tamamen ulaşıma kapatıldı. Zonguldak-Beycuma arasında ulaşımı sağlamak için gösterilen alternatif yol ise tam bir skandal. Yaklaşık 5 aydır Türkiye'nin dört bir yanından cezaevi ziyaretine gelen vatandaşların yanı sıra Beycuma'nın yerli vatandaşları adeta tarlayı andıran, toz-toprak içinde olan yolu kullanmak zorunda kalıyor. Yetkililer ise aylardır bu yola çözüm bulmuyor, vatandaşlara, sürücülere çile çektiriyor. Bir aracın bu yolu 4-5 kez kullanmasının ardından şoförler soluğu tamirhanede alıyor. Vatandaşlar ise yetkililere seslenerek bu yola acil çözüm istiyor.

ZİHNİ KÖKTÜRK GÜNDEME GETİRDİ

Beycuma sakinlerinden Zihni Köktürk isimli vatandaş başta Vali Erdoğan Bektaş olmak üzere yetkililere sosyal medya hesabından seslenerek yardım istedi, tüm vatandaşların sesi oldu.

İşte Zihni Köktürk'ün isyanı: "Karaman-Beycuma yolu inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Buna kimsenin bir itirazı olamaz. Ancak, güvenlik nedeniyle kapatılıp alternatif yol olarak gösterilen Rahmanlı-Karaman arasındaki servis yolunun Kesercioğlu-Karaman arasındaki yol eğer yolsa, tarla nasıl oluyor!

Yetkililer bu yoldan kendi arabalarıyla kaç sefer geçiyor? Geçiyorsa, tamirhanecilerle çok iyi geçinmeleri gerekiyor. Bu yolu kullanma zorunluluğu olmayanlar başka alternatif yol olan Çukurören veya Bozcaoğlu yolunu kullanabilir. Ancak bu you kullanma mecburiyeti olan saat başı Zonguldak-Beycuma dolmuşlarını düşünün. Zaten kıt kanaat geçinen bu esnaf kardeşler her gün tamirhaneden çıkamıyor. Ben yetkililere yapımcı firmaya karayolları yetkililerine ve sayın Valimize istirham ediyorum. Sayın Valim lütfen bir sefer bu bahsi geçen yoldan bir geçin ve göreceksiniz bu ana kadar şoför esnafımızın şikayetleri dikkate alınmadı. Sayın Valim tekrar istirham ediyoruz. Lütfen bu haklı şikayetimize kulak verin saygılar"

Editör: Pusula Gazetesi