Zonguldak Belediyesi'nin vatandaştan aldığı katı atık bedellerini Pusula'ya değerlendiren Karaduman:

"ZONGULDAK BELEDİYESİ HER ZAMAN Kİ GİBİ VATANDAŞA EZİYET EDİYOR"

2017 yılının ilk meclis toplantısı olarak yapılan Zonguldak Belediyesi Meclisi'nde katı atık bedellerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili madde üzerinde görüş ayrılığına düşen CHP ve Ak Partili üyeler arasında sözlü tartışması yaşanmıştı. Ak Partili meclis üyeleri tarafından Başkan Muharrem Akdemir ve CHP'li belediye meclis üyeleri pankartlarla protesto edilmişti. Bu durum üzerine hem protestoları hem de katı atık bedellerini değerlendiren Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman; "Zonguldak halkına katı atık bedelleri konusunda büyük bir zulüm gerçekleşiyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bu anlayışla hizmet edilmez. Biz buradan Zonguldak Belediyesi yetkililerini ve meclisi uyaralım. Bu konularda Zonguldak halkına yapılan bu adaletsizliğin, Zonguldak halkına yaptıkları bu fahiş fiyat artışını geri çekmelerini talep ediyoruz" dedi .

"MECLİSTE ALINAN KARARLAR VATANDAŞIN DİREK CEBİNİ ETKİLİYOR"

Zonguldak Belediyesi'nin katı atık bedelleri konusunda almış olduğu kararları geri çekmesini isteyen Karaduman; "Zonguldak Belediyesi her zamanki gibi vatandaşımıza eziyet etmekte kararlılığını sürdürüyor. Katı atık bedelleri ile ilgili de Meclisten geçen bir karar var. Burada da alınan kararlar vatandaşın direkt cebini ilgilendiriyor ve fahiş bir rakam artışıyla katı atık bedellerinde vatandaşımızın cebinden anormal derecede bir çıkış gerçekleşiyor. Biz bununla ilgili geçtiğimiz günlerde grup toplantısında meclis üyesi arkadaşlarımız da konuyu istişare ettik. Burada aldığımız kararlar var. Bununla ilgili vatandaşımızın bu talebini yakından takip ediyoruz. Zonguldak halkının taleplerini, Zonguldak halkının adaletini hukukunu bizler AK Parti olarak sonuna kadar arıyoruz. Belediyenin aldığı kararlar geçmişte olduğu gibi, Emlak değerleri ile ilgili fahiş artışlar vardı. Bununla ilgili büyük mücadele gösterdik. Su paralarındaki durum yine aynı yüksek artışlar var. Diğer belediyelere baktığımız zaman Zonguldak Belediyesi gibi bir belediye örnek gösterecek belediyemiz yok. Bununla ilgili biz mücadelemize devam edeceğiz. Gurup toplantısında arkadaşlarımızda istişare ettiğimiz konuları Mecliste de arkadaşlarımız gündem ne getirdiler. Bunlar ilgili haykırışımızı meclisten dile getirdiler. Biz Zonguldak halkımızın cebindeki olan parayı Zonguldak Belediyesi'ne hakkıyla vermesini sağlamak için mücadele gösteriyoruz. Bu anlamda da bu mücadelemizi devam ettireceğiz. Her zaman Zonguldak halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Özellikle bu katı atık bedelleri belirlenirken ticarethanelerden, esnaf arkadaşlarımızdan daha çok bedelle bunu tahsis etme yoluna gittiler. Bununla ilgili de aynı kararlılıkla mücadelemizi göstereceğiz ve hem esnaflarımızın hem iş adamlarımızı hem de Zonguldak halkının yanında olup gerekli mücadeleyi mecliste gerek toplantılarda, gerekse basın aracılığıyla bu sıkıntı ve adaletsizliğin bu problemin giderilmesi noktasında biz de halkımızın sesi olacağız" şeklinde konuştu.

"ZONGULDAK HALKINA EZİYET ETMEK HİZMET DEĞİLDİR"

'Zonguldak halkına eziyet yerine daha nasıl faydalı olacağımızı düşünmeliyiz' diyen Karaduman; "Zonguldak halkına eziyet etmek hizmet değildir. Zonguldak halkına eziyet değil, Zonguldak halkını daha yaşamını kolaylaştırıcı; su parasını, emlak parasını katı atık bedellerini minimum derecede şartları sağlayıp Zonguldak'taki vatandaşlarımızın ekonomisine, belediyemizin de katkı vermesi gerekiyor. Bu anlamda herhangi bir çalışma şu anda yok biz bu konuyu yakından takip ediyoruz. Geçmişte de nasıl olduysa takip konularımız bu konuda da takibimiz devam ediyor" düşüncelerini belirtti.

"ZULÜM İLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAT OLUR"

Zonguldak Belediyesi'nin tutumunu değiştirmemesi üzerine protestoların her alanda devam edeceğine vurgu yapan Karaduman; "Zonguldak halkına bu anlamda büyük bir zulüm gerçekleşiyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur. Bu anlamda bu anlayışla sonu da hizmet edilmez. Biz buradan basın aracılığıyla da Zonguldak Belediyesi yetkililerini ve meclisi uyaralım. Bu konularda Zonguldak halkına yapılan bu adaletsizliğin, Zonguldak halkına yaptıkları bu fahiş fiyat artışını geri çekmelerini talep edeceğiz. Biz tabi ki bu protestolarımız devam ettireceğiz. Çünkü buradaki fahiş fiyat artışı bütün Zonguldak'ı ilgilendiren bir konu ve bizler bu makamlarda Zonguldak halkını temsil ediyoruz. Onun için bu haykırışımızı her platformda söyleyeceğiz. Meclisteki yapılan toplantılarda de bunu sürekli dile getirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi