Zonguldak Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova, Ömer Selim Alan'ın seçim zamanında suya indirim yapacağı sözünü verdiğini ancak gözle görülür bir indirim olmadığını ifade etti.

Kayınova, yapılan su indiriminin sadece meskenlere yapıldığını ve aylık 20 ton su kullanan abonelere yüzde 10 indirim yapılacağını belirtti.

Kayınova, su indirimi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"AK Partili 12 üye geçmişte mecliste ellerinde pankartlarla 'Belediye halkı soyuyor' diye eylem yaptılar. Katı atıklarla ilgili ne kadar yüksek olduğunu ifade ediyorlar. Katı atıkla ilgili vaat ettiklerini hiç bir şekilde yapmadılar. Suyun indirimi ile ilgili ise seçim zamanında suyun fiyatını indirecek olmasıydı. Türkiye'nin en pahalı suyunu Zonguldak kullanıyor' demişti. Ancak seçildikten sonra tersini söylediler. Bugün barajda toplantı yapıyorlar. 'Suda indirim yaptık' diyorlar. Yüzde 15 civarında bir indirim olduğu söyleniyor. Yüzde 10'uk bir indirim var, 15'lik değil. Bunu da sadece meskenlerde yapıyorlar. Konutlarda değil, ayda 20 ton su kullananlara yüzde 10 indirim var."

Editör: Pusula Gazetesi