Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüs İşletmesi Bekard firmasının Zonguldak- Kozlu arasında yolcu taşımacılığı yapan otobüslerinden ikisi tüm uyarılara karşın güzergah harici yolcu almaya devam ettikleri için bağlandı.

Uzun zamandan beri yapılan uyarıları dikkate almayan firmanın tüm otobüsleri için işlem yapılmıştı. Birincisinde uyarı, ikincisinde 6108'e göre cezai işlem yapılan otobüslerin eyleme devam etmeleri durumunda 7 gün süreyle bağlanmaları gerekiyordu.

Zonguldak Belediyesi'nin firmanın tüm otobüsleri için yapılan cezai işlemleri görmezden gelmesi haksız rekabete neden olmuş, Kozlu ve Kilimli yönünde çalışan Zonguldak Belediyesi özel halk otobüsleri ile dolmuşçuların zarara uğratılmasına neden olmuştu. Zonguldak Belediyesi'nin yasayı uygulamaması nedeniyle Atıl İnsan Kaynakları Tarafından suç duyurusunda bulunulmuş, Bekard'ın elindeki araçların bazılarının 15 defa ceza yemelerine karşın neden bağlanmadıkları merak konusu olmuştu.

Zonguldak Belediyesi'nin encümen kararı ile bağlanmasına karar verilen diğer araçları ne zaman bağlayacağı merak ediliyor. Öte yandan firmanın sözleşmede belirtilen sayıdan daha az sayıda araç ve şoför çalıştırarak vatandaşların sıkış sıkış taşınmasına kamuoyundan tepkiler gelmeye devam ediyor. Araçları bağlama kararının uygulanmasının ardından güzergah harici yolcu almaya devam etmeleri durumunda çalışma ruhsatlarının iptal edilmesi gerekiyor.

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusu ve Zonguldak Valiliği'nin haksız rekabete el atmasının ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'in tavrı merak ediliyordu. Yasaya göre yasalara ve hukuka aykırı hareket ettiği tespit edilen diğer araçların da trafikten men edilmesi gerekiyor.

Suç duyurusu sonrasında Belediye yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanmaktan soruşturma açılmış Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının ifadesine başvurulmuştu.

Editör: Pusula Gazetesi