Türkiye Barolar Birliği (TBB) Eğitim Merkezi tarafından stajyer avukatlar arasında düzenlenen "Kurgusal Duruşma Yarışması Batı Karadeniz Bölge Elemeleri" Çorum'da yapıldı.

Çorum Barosu'nun ev sahipliğinde Anitta Otel'de düzenlenen elemeye; Zonguldak, Kastamonu, Karabük, Düzce, Bartın ve Amasya'dan gelen 3'er stajyer avukatın oluşturduğu 7 ekip katıldı. Yarışmada, iddia ve savunma makamları kura çekilerek belirlendi.

Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar, burada yaptığı konuşmada, yarışmanın, dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olan "Kadeş Barış Antlaşması"nın imzalandığı Çorum'da yapılmasının kendileri açısından önemli olduğunu söyledi.

Yarışmaya katılan stajyer avukatların mesleğe başlamadan önemli bir tecrübe elde ettiklerini ifade eden Başkan Akpınar, "Yarışmaya katılan genç meslektaşlarımız, öz güven anlamında mesleğe bir adım önde başlayacak. Bu yarışmanın artılarını, meslek hayatınız boyunca göreceksiniz" dedi.

TBB Yarışma Kurulu Üyesi Şeref Kısacık ise, stajyer avukatlara yarışmanın kurallarını anlattı.

Emekli Yargıtay Tetkik Hakimi Özcan Güven, Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Sınar ve Ankara Barosu avukatlarından Savaş Özdağ da yargıç masasında jürilik yaptı.

Yarışmada, stajyer avukatların oluşturduğu ekipler, TBB Eğitim Merkezi tarafından belirlenen bir olayı, yargıç masasında oturan jüri üyelerine anlatarak bir duruşma canlandırıldı.

Yarışmada; birinciliği Kastamonu Barosu kazanırken, Amasya Barosu ikinci ve Zonguldak Barosu ise üçüncü oldu. Yarışmaya Zonguldak Barosu'nu temsilen Stajyer Avukat Buket Celep, Stajyer Avukat Kübra Çolak ve Stajyer Avukat Tayyip Nihad Kılıç katıldı.

Stajyer avukatları yalnız bırakmayan Zonguldak Barosu Başkanı Özel Eroğlu, TBB Yarışma Kurulu üyelerine çeşitli hediyeler verdi.

Bölgelerde birinci olan takımlar, 15-16 Eylül'de Ankara'da gerçekleştirilecek final yarışmasında yeni bir olay metni üzerinden yapacakları iddia ve savunma ile Türkiye derecesine girme mücadelesi verecek.

Editör: Pusula Gazetesi