Şerafettin Nas, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Muhtar arkadaşlarımızla görüşmelerimizde Muhtarlar Derneği'nde bir toplantının yapılacağı söylendi. Toplantıyı muhtar arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda yapılmıştır. Muhtarların konuşacağı, toplanacağı yer muhtarlar derneğidir. Bu bağlamda da düşüncelerini aldım.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman'ın istifasının istendiği yönünde basına haberler düştü. Karaduman ile bizim ve muhtarlarımızın yedi göbekten bağı, ticari bir ortaklığı yoktur. Çok samimi ve muhtarlarımızın bütün sorunlarını kamu kurumlarıyla paylaşan bir arkadaşımız. Bizler hiç bir siyasi partinin ve kurumun iç işlerine müdahil olmadık. Muhtar arkadaşlarımız ile yıllardır temasta olduğu bir başkanın görevden alınmak istemesinin ardından gün bu gündür diyerek görevden aşınmaması için bir araya geldik. Görevde kalması için topladığımız imzalı bildiriyi AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataç'a faksla gönderdik.

Burada kararı tebliğ eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'u yıllardır tanırım. Bizim kendisiyle sorunumuz yok. Burada partinin başıdır. Her türlü konuda muhtarlarımıza ve bana yardımcı olmuştur. Biz üst makamlara bildirmek amacıyla düşüncelerimizi aktardık. Takdir genel merkezindir. Amacımız Metin Karaduman'ın yanında olduğumuzun, kendisine sahip çıktığımızı genel merkeze gün bu gündür diyerek göstermektir. 19 mahalle muhtarımızın farklı farklı siyasi görüşleri vardır. Ancak geldiler kendi istek ve talepleriyle böyle bir belgeye imza atmak istediler. Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman veya ben bu arkadaşlarımızla görüşmedik. Talep muhtarlarımızdan geldi."

Editör: Pusula Gazetesi