.:: PUSULA - Zonguldak ın Açılış Sayfası... Haber, Analiz, Köşe Yazısı, Tüm Son Dakika Gelişmeleri ve Güncel Haberler ::.

Zonguldak-Ankara karayolunun, Çaydeğirmeni-Çaycuma arasındaki mevkiinde yoldan geçen vatandaşlar tarafından video çekimi ve fotoğraf yoluyla görüntülenen vahşet, tüm hayvan severler arasında infiale yol açtı. Yol kenarındaki çöp konteynerinin yanında 67 ZC 926 plakalı motosikletiyle durmuş ve köpeğin kuyruğunu keserken görüntülenen şahıs jandarmaya ihbar edildi. Hayvanın cansız bedeninin fotoğrafları çekildi.

Çaycuma Jandarması tarafından yakalanan kişinin para cezasına çarptırıldığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi. Olayı öğrenen duyarlı vatandaşlar savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Gökçebey Hayvanları Koruma Derneği’nden yapılan açıklamada, “Bu tür bir vahşeti gerçekleştirebilecek insanların, daha sonra aynı şeyi tekrarlamasının yüksek ihtimal olduğu görüşündeyiz. Hayvanlara bu zulmü yapabilecek bir ruha sahip olanların, bunu insanlara da yapmasının olası olduğunu düşünüyoruz. Yaşayan hiçbir canlı türü bunu hak etmiyor. Bu tür olaylar karşısında verilen cezaların yetersizliği, suçu işleyenlerin tekrarlamasına yol açıyor. Daha caydırıcı kanuni düzenlemeler yapılmasını istiyoruz” denildi.

Editör: Pusula Gazetesi