Karadeniz Ereğli 2. Amatör Kümede mücadele eden Kdz Ereğli Spor (KES) için yapılan itiraz delil yetersizliği nedeni ile bir türlü karara bağlanamıyor.

Sezonun ikinci haftasında Karadenizspor ile karşılaşan Kdz Ereğli Spor (KES) maçı 3-2 kazanmıştı. Karşılaşmadan sonraki gün Karadenizspor maça rakip takımın sahte oyuncu oynattığı gerekçesi ile itiraz etti. İtirazın ardından resim ve video incelemesi yapıldı. Dosya ile ilgili olarak Zonguldak ASKF karar veremedi ve topu Disiplin Kurulu'na attı. Zonguldak Futbol Disiplin Kurulu'da dosya hakkında karar veremedi ve dosya Ankara Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

1 hafta sürecinde gerekli incelemeleri yapan Ankara Amatör Futbol Disiplin Kurulu dosya ile ilgili olarak nihai kararı veremedi ve dosya hakkında Etik Kurulu'ndan görüş istedi. Dosyayı inceleyen Etik Kurulu'da görüş bildiremedi ve Profesyonel Tahkim Kurulu'nun dosya hakkında öngörü belirtmesinin daha yararlı olacağını ifade etti.

Profesyonel Tahkim Kurulu ise profesyonel dosyaları dahi incelediğinde bu denli belirsizlik söz konusu olmadığını beyan ederek topu tekrardan Ankara Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na attı.

Tüm bu yaşananlar neticesinde 26 Mart tarihinde Ankara Amatör Futbol Disiplin Kurulu Zonguldak futbol tarihine geçecek bir karar aldı. Dosyayı karara bağlayamayan Disiplin Kurulu dosyanın yerinde incelenmesine hükmederek Naip Üye atanmasına karar verdi.

1 veya 2 ay içerisinde Naip Üye olarak Ankara Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Tacar Çağlar'ın Zonguldak'a gelerek Kdz Ereğli Spor Başkan Vekili Uğur Kocaman ve kulüpten yüz yüze savunma isteyecek. Dosyanın delillerinin yetersizliği neticesinde bir türlü karara bağlanamadığı ve Kdz Ereğli Spor'un üst düzey bir hukuk dili ile savunma yazdığı belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi