Dernekten yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"İşimiz yaşatmak. BEÜ'deki kıymetli meslektaşlarımız vargüçleriyle ,meslektaşımız Dr.Hasan KOCA'yı yaşatabilmek için çabalıyor. Oda tüm gücüyle hayata tutunmaya çalışıyor. Hepimiz yanındayız.
Bizler hekimiz. Irk, din, dil, cinsiyet veya fikir farklılıklarını gözetmeden insan hayatı ile ilgilenir, herbirimiz bir ucundan tutarız bu zor işin. İnsan hayatına dokunup güzelleştirmek isteriz.
Zonguldak Merkez Acılık Aile Sağlığı Merkezinde aile hekimi olarak görev yapmakta olan Dr.Hasan KOCA , 22.02.2018 günü feci şekilde darp edilerek yol kenarına atılıp ölüme terk edilmiştir. Ölmek üzere iken köy sakinleri tarafından bulunmuştur. Yaşanılan bu olay nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz. Halen BEÜ Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan arkadaşımızın ZAHED olarak ilk andan itibaren yanındayız ve olmaya devam edeceğiz.
Dileğimiz meslektaşımız ve arkadaşımız Dr.Hasan KOCA nın biran önce sağlığına kavuşması ve faillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Bizim işimiz yaşatmaktır, cana kast edenleri kınıyor ve Türk Adaletine sığınıyoruz."

Editör: Pusula Gazetesi