Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nce yapılan duyuru ile 657 sayılı Yasa kapsamında 4/A ve 4/B statüsünde Zonguldak Adli Yargı Komisyonu Merkez ve bağlı adliyelerde çalıştırılmak üzere toplam 20 personel alınacak.

Zonguldak Merkez Adliyesinde çalıştırılmak üzere 1 adet kadrolu şoför ve 3 adet sözleşmeli mübaşir, 2 adedi Çaycuma, 1 adedi Devrek ilçesinde, 10’u Merkez Adliyesinde çalıştırılmak üzere toplam 14 adet sözleşmeli zabıt katibi; Ereğli Adliyesinde çalıştırılmak üzere ise 1 adet sözleşmeli sıhhi tesisat teknisyeni ve 1 adet sözleşmeli elektrik teknisyeni alınacak.

KPSS’den lise/ön lisans/lisans düzeyinde en az 70 puan şartı gerekiyor. İkamet etme şartı bulunmuyor. Başvurular, 22 Ağustos 2016 Pazartesi gününden itibaren başlarken, 5 Eylül 2016 Pazartesi günü sona erecek.

Türkiye genelinde zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, kaloriferci, şoför ve aşçı kadroları için toplam 2 bin 371 personel alınacak. Bunlardan 2 bin 161'i sözleşmeli, 210 ise kadrolu olarak istihdam edilecek.

Başvuru için gerekli belgeler şunlar:

1) Başvuru formu, (resim yapıştırılması zorunludur)

2) Öğrenim belgesi fotokopisi, (onaylı sureti ya da aslının ibraz edilmesi)

3) Merkezi sınav (KPSS) sonuç belgesi (lise-önlisans mezunları için 2014 KPSS, lisans mezunları için 2016 KPSS)

4) Kimlik fotokopisi

5) Askerlik belgesi (tecil veya terhis belgesi)

6) Sözleşmeli zabıt katipliğine başvuruda bulunmak isteyenler için ayrıca ilgili MYO, Lise diploması, bilgisayar sertifikası ya da bilgisayar dersi gördüklerine dair belgenin fotokopisi. (onaylı sureti ya da aslının ibraz edilmesi)

7) Sözleşmeli teknisyenlik (makine teknisyeni, elektrik teknisyeni, sıhhi tesisat teknisyeni) unvanlarına başvuruda bulunmak isteyenler için en az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölüm diploması,

8) Şoför unvanına başvuruda bulunmak isteyenler için en az lise diploması ve B sınıfı sürücü belgesi.

9) Eş durum belgesi.

Editör: Pusula Gazetesi